Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ettetek már savanyúkáposztás...

Ettetek már savanyúkáposztás tésztát?

Figyelt kérdés
Épp az előbb írtam valakinek a kérdéséhez a receptet: főtt tészta+pirított szalonna+savanyú káposzta picit megpárolva. Én imádom :) Ti mit gondoltok róla?
2010. szept. 17. 21:24
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Írd le légy szíves még egyszer! Imádom a s.káposztát minden módon... (Kösz)
2010. szept. 17. 21:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
Nem ettem, de én is meg fogom próbálni. Rossz nem lehet.
2010. szept. 17. 21:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 A kérdező kommentje:
Megfőzöd a tésztát (metéltet lehetőleg-nálnuk apu kigyúrja a tésztát, aztán vékonyra ki van nyújtva ezzel a tekerős géppel :D picit szárítjuk, majd eltépkedjük kb. centi vastag 5-6 centi hosszú csíkokra), aztán a savanyúkáposztát lecsöpögteted (át is lehet mosni) megmetéled picit, ha túl hosszúak a szálak benne, aztán kevés olajon megpirítod, hozzáteszed a tésztához. Ezután jó sok szalonnát kockára metélsz, majd serpenyőben pirosra sütöd, ez is mehet a tésztához. Összekevered és kész :) Már rég nem ettem (majd most fogok :)), de arra emlékszem, hogy még utólag is pakoltuk ré a szalonnát, mert kicsit sok lett belé a káposzta, savanykás volt, de naggyon finom :)))
2010. szept. 17. 22:17
 4/11 A kérdező kommentje:
Ez a recept egyébként szlovák, apu dolgozott egy szlovák nénikénél, és tőle tanulta, mint még sok minden más receptet is :)
2010. szept. 17. 22:19
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Köszönöm! Király(nő) vagy... (F)
2010. szept. 17. 22:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
Jöhetne még pár szlovák recept, vagy link. Nekem nagyon bejön a szlovák kaja.
2010. szept. 18. 09:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 A kérdező kommentje:

Hát most így hirtelen a kapustnica, gombás tészta, bryndzové halušky, gombás-káposztás leves (ebbe frissen kerül a káposzta)...én inkább a kelet-szlovákiai recepteket ismerem (Záhorie), ahol ugyebár káposztán, krumplin meg borókafenyőn kívül mást nem nagyon lehet ültetni :D Ha akarjátok, leírom majd a receptet, de csak estefelé, mert apu most dolgozik :) Addig is linkelek pár cikket:

[link]

[link]

2010. szept. 18. 09:29
 8/11 A kérdező kommentje:

Jujj most jutott eszembe még a bryndzové pirohy. Ez olyan, mint a magyaroknál a barátfüle, csak lekvár helyett bryndzás töltelék kerül bele. Találtam hozzá receptet is (gyorsan lefordítom:)):

Hozzávalók:

200 g bryndza

600 g krumpli (kb. 9 közepes darab)

fél kiló liszt

fél evőkanál só

2 deci víz

snidling

kevés tej

A krumplit héjában megfőzzük. Ha megfőtt, 3 darabot kiveszünk, és a 2 deci vízzel összeturmixoljuk. Hozzátesszük a lisztet és a sót, tésztát gyúrunk belőle. Lehet bele tenni tojást is, akkor kifőzés után keményebb lesz. A maradék krumplit a tejjel botmixerrel pürésítjük, belekeverjük a bryndzát és a snidlinget is. Lisztezett deszkán 1 milliméter vastagra nyújtjuk a tésztát, és egy kb. 8 cm átmérőjű pohárral kiszaggatjuk. Kávéskanállal teszünk egy adag tölteléket a tésztakorong közepére, majd kettéhajtjuk, villával lenyomkodjuk a szélét. Sós, forrásban lévő vízben kifőzzük. Ha megfőtt, tálra szedjük, és meglocsoljuk olvasztott vajjal, vagy sütünk ki szalonnát, és a zsírjával locsoljuk meg (persze mehet rá a szalonna is :))

2010. szept. 18. 09:44
 9/11 anonim ***** válasza:
Mi a pirított savanyú káposztát sztrapacskára (haluskára) szoktuk tenni. Metélten is ki fogom próbálni. :)
2010. szept. 18. 12:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
Köszönöm a további infókat/recepteket. Próbálkozok majd velük!
2010. szept. 19. 17:30
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!