Hogyan készül a székelykáposzta?
Figyelt kérdés
2010. szept. 17. 18:38
1/6 anonim válasza:
Készítesz egy jó pörköltet.Másik edényben kevés vízzel és tetszőleges fűszerekkel megfőzöd a savanyú káposztát.Ha nem szereted túl savanyúan,öblítsd ki a levéből,és kevés vízzel öntsd fel.Ha mind a kettő kész,összekevered és tíz percet együtt főzöd,vagy beteszed a tepsibe és fél órát közepes hőmérsékleten sütöd. Tejföllel szokták meglocsolni.
2/6 anonim válasza:
Hát én is pörköltet készitek fél kg lapockából és fél kg dagadóból.Az elején teszem bele a kimosott káposztát.Együtt főzöm kb 2 órát lassan. Ha van otthon bőrkém, kolbász darabom az is bele mehet.Féluton megszórom egy kis árpa gyöngyel. Ha puha nagyon halványan berántom. Zsiradékon lisztet piritok kb l evőkanálnyit.Majd 2-3 összenyomott fokhagymát teszek bele, pici piros paprikát, és hideg vizzel felengedem. Bele a káposztába, jól összefőzni.Van aki nem rántja be a végén, de nekünk túl átlátszó vizes a leve úgy.A káposzta kb l kg nyersen.
3/6 anonim válasza:
Nálam a második a nyerő. Én is együtt főzöm kezdettől, hogy jól összeérjenek az izek. Lehet kapni piacon kimondottan porcogós húst, az a legjobb,és olcsó is.Néha csontozott csülköt is veszek bele. Néha egy kis füstöltet.Ja és én is süritem kicsit.A burizs új, de bevetem.
4/6 A kérdező kommentje:
utolsó 2,ti nem tesztek tejfölt bele?
2010. szept. 17. 19:14
5/6 anonim válasza:
Utolsó vagyok, én nem teszek tejfölt ,mert a Férjem nem szereti.Aki szereti, tesz a tányérjába, mindig oda van készitve.Nincs jelentősége, mert azzal már úgysem főzöd tovább. Étteremben is csak a tetejére biggyesztik.A Férjem úgy eszi, hogy apróra vágott lila hagymával szórja meg.
6/6 anonim válasza:
Kedves kérdező! Az első választ írtam,és a kérdésedre válaszoltam. Szóval: ÍGY készül a székelykáposzta. Na,de ízlés szerint LEHET másképpen is készíteni,én például nagyon ritkán készítek,de ha igen,többnyire szalonnabőrkékkel és effélékkel főzöm a káposztát.Amit leírtam neked,az eredeti elkészítési módja,és csak az elvet írtam,azaz: mindig külön főzik a kétféle dolgot és az utolsó stádiumban vegyítik össze őket,és ennek az az oka,hogy a káposztában található tejsav a húsokat(és a babot is,pld)először megkeményíti,aztán főzheted ítéletnapig,míg megpuhul. Biztosan hallottál már arról,hogy a tököt is kevés ecettel meglocsolva kezdik főzni,hogy ne főjön szét. Ez ugyanaz a dolog,csak szándékos. Mert nehéz elképzelni,hogy valaki szándékosan szeretne egy ételt 3-4 óra hosszon keresztül főzni,mikor ugyanazt az eredményt éri el 1 órán belül is.Az ízek harmóniáját a fűszerezéssel teremted meg,a káposzta hússal együtt főzése csak lassabb,nem jobb.Egyébként szakács vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!