A mártásba önts egy kis tejet, és hosszan, lassú tűzön főzd el a felesleges vizet róla.
Tehetsz bele egy keveset a tészta főzővizéből is, hogy a keményítő sűrítse. Sőt, van aki egy-egy adag tésztát a mártásban főz ki és így tálalja.
1. Tìzszeres mennyiségü vízben fözd a tésztát (100 g tészta 1 liter víz).
2. A vízbe tegyél sót, de olajat semmi esetre sem.
3. Addig fözd a tésztát, amíg kettévágva már nincs benne fehér, keményebb közepe, tovább ne.
4. A tésztát szürd le, de nem kell az utolsó csöpp vizet is lecsöpögtetni róla, maradjon nedves.
5. A tésztát tilos leöblíteni.
6. A frissen kifött, forró tésztát rögtön keverd össze a mártással és azonnal tálald, a már a tányéron lévö adagra szórj reszelt sajtot.
Utolsó nyert, meg is van a nulla szátaléka. A bolognai ragunak nem sok köze van a milánóihoz.
De mit is ír? Sok tésztához kevés szósz. Ez olyan nagy tudomány?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!