Mit főzzek darált marhahúsból?
Töltött darált hús
Hozzávalók 4 személyre:
# 2 szikkadt zsemle
# 1 fej hagyma
# 3 gerezd fokhagyma
# 15 dkg feta sajt
# 1 evőkanál olaj
# 1 kávéskanál szárított oregánó
# 80 dkg darált sertés- és marhahús vegyesen
# 3 tojás
# 20 dkg vékonyra szeletelt baconszalonna
# 2 szelet gépsonka
Előkészítés: A zsemlét vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A feta sajtot csíkokra szeljük. A sütőt 220 fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beledobjuk a hagymát, és kevergetve üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, az oregánót, összekeverjük és kihűtjük. A darált húsokat tálba tesszük, hozzáadjuk a kinyomkodott zsemlét, a kihűlt hagymát, a tojást, sózzuk, borsozzuk, és sima masszává gyúrjuk. Nagy darab alufóliára, egymást kicsit fedve kiterítjük a szalonnaszeleteket, rásimítjuk a húsmasszát, ráterítjük a sonkaszeleteket, erre a sajtot, majd a fólia segítségével összetekerjük. Tepsibe tesszük, kb. 30 percig a fóliában sütjük, majd középen kettényitjuk a fóliát, és további 30 percig sütjük. Teljesen kihűtjük, és felhasználásig fóliába tekerve a hűtőbe tesszük.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: másnap
1 adag: 430 kcal
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!