Nincs időm főzni, pedig én finomat akarok enni?
18-as mivel nem értesz egyet?
"Ha te tradícionális Pho levest akarsz, az pont nem laktató, nem energiatakarékos, nagyon sok idő, és nem olcsó."
Kábé ez úgy néz ki nálam, hogy hazazuhanok a melóból, hozom óvodás fiamat, kiötöljük, mi legyen a bomba vacsi (visszafogott adagban), mosógép indul, ami mehet főni-sülni, az megy, ami mikróban olvasztós (ha nem vár egy napja a hűtőbe áttéve), az olvad, felületeket szükség esetén gyorsan kopárra és tisztára varázslom, ami előkészítős, azt előkészítem rajtuk, szintén mennek a főző/sütőedénybe, vagy hűtőbe, ha olyan. Igyekszem összeigazítani a mindenféle műveletek holtidejét, hogy minél nagyobb időszelet maradjon mosogatni, rendet vágni, takarítani. Közben gyermekem játszik, én rendszerint hallgatok valami hangoskönyvet vagy jóféle interjúkat youtubeon.
Amikor minden kész, szedek, a többit teszem is hűtőbe, amint kézmeleg a külsejük. Van, hogy reggel átszedek fagyóba, ha olyan a kaja, és ha annyi a többlet.
Van, hogy az egészet egy kenyértészta begyúrásával kezdem, tisztán maradó kézzel, ezzel a semmi másra nem jó, de legalább erős, hullámos köracél krumplitörővel. Mikróban előmelegítem a lisztet, vízforralóban két decit forralok, ráengedem csapból a többit, kézmelegre állítom, kiöntök és engedek bele, ha forró. Kiló liszthez két lidl-ös instant élesztő megy, amit a liszt közepén egy gödörben felfuttatok cukorral. A sót valahova a legszélére szoktam szórni. Van, hogy korpát is tolok bele, meg ha nem olyan a liszt, sikérrel megtolom. Egy jó kanál értelmesebb zsírt teszek bele, hogy ne akarjon szétesni egy nap múlva. Kel a tálban, kel a kizsírozott-kilisztezett (mindig a kenyértészta fölött csinálom) jénaiban újratöltve sok-sok levegővel, eközben a sütőt begyújtom, fölötte van melegen. Ez eddig kétszer 30-40 perc. Sütés is 40 perc körül. Tortarácsra kiborítom két főzőkesztyűben, körbepaskolom jó vizes kézzel forrón is, és fogyaszthatóra hűlés előtt 20 perccel is. Ez a hűlés tud több idő lenni, tehát jobb nem megvárni, hogy elfogyjon a kenyér teljesen, vagy ha mégis elfogy, akkor pont kenyérmentes dolgokat (tésztás cuccok, ilyen-olyan főzelék, stb) érdemes felajánlani a gyermeknek választásra a hazaúton. :)
Amikor a legdurvábban hagyom elszállni a mosogatnivalót, akkor is 9 előtt megvagyok úgy, hogy 5 előtt ritkán kezdek hozzá. És ebbe vagy minden belefér, vagy nagy pihenésekkel tagolom az időt, hogy legközelebb lehessen mit tolni 9-ig... :) Nyilván amikor sok a mindenféle munka, és idő gatyába rázni a terepet a legelején, akkor azért nem palacsintasütést rendezünk, meg nem állunk neki két kiló krumplikat hámozni-hasábolni, főleg nem úgy, hogy még csak nem is tepsis lesz.
Es miert kellene ott állni a leves mellett, amíg 6 órát "simmer"-el??
Felteszed lefekves előtt es mire reggel felkelsz, meg is van.
Nem fogom otthagyni a kaját, főleg nem úgy hogy közben még alszok. Olvastam erről egy csomót, főleg nálunk fából van kb. minden, valami történne aztán rámégne a ház.
Igen tésztát azt ottlehet hagyni, de nem fogok mindennap azt enni...
Te nem finomat enni akarsz, te panaszkodni akarsz. Szelsosegesen perfekcionista hozzaallassal szeretnel semmi penzbol szandekosan olyasmit fozni ami direkt sokaig tart mert szerinted csak az a finom, hogy vegre kipanaszkodhasd magad hogy ez neked mennyire rossz, raadasul duplajara-triplajara nagyitod a valos 'problemakat' is hogy meg inkabb aldozatkent mutathasd magad.
Narcizmus, nulla kompromisszumkeszseg, nemi pszichopatias zongekkel, szep kombo, elmehetsz sefnek valami szuper etterembe kielni a vagyaidat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!