Hogyan készül az áfonyával töltött pulyka?
Áfonyával töltött pulykarolád póréhagymás márványsajtos mártással
Hozzávalók:
* 60 dkg pulykahús
* 7 dkg aszalt áfonya
* 1 közepes póréhagyma
* 15 dkg márványsajt
* 3 dl tej
* 1 dl fehérbor
* 10 dkg vaj
* másfél evőkanál liszt
* 1 tk római kömény
* só
* bors
A pulykahúsból szeleteket vágok. enyhén kiklopfolom, sózom borsozom. A közepére teszem az aszalt áfonyát, megszórom római köménnyel, és roládokat készítek belőle. Fogpiszkálóval megtűzöm, hogy ne essen szét. A vajon megpárolom a szeletekre vágott pórét, majd rászórom a lisztet, kicsit hagyom sülni, majd részletekben ráöntöm a tejet,majd a bort, készítek egy ízesített besamelmártást. Utána belemorzsolom a márványsajtot, és addig forralom, amíg a sajt el nem olvad. A pulykaroládokat, olajon körbepirítom, majd kevés vízzel 10 percig párolom. Végül hozzáöntöm a mártást, és összeforralom. Rizzsel tálalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!