Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan készül az áfonyával...

Hogyan készül az áfonyával töltött pulyka?

Figyelt kérdés
2008. dec. 17. 21:35
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Áfonyával töltött pulykarolád póréhagymás márványsajtos mártással


Hozzávalók:


* 60 dkg pulykahús

* 7 dkg aszalt áfonya

* 1 közepes póréhagyma

* 15 dkg márványsajt

* 3 dl tej

* 1 dl fehérbor

* 10 dkg vaj

* másfél evőkanál liszt

* 1 tk római kömény

* só

* bors


A pulykahúsból szeleteket vágok. enyhén kiklopfolom, sózom borsozom. A közepére teszem az aszalt áfonyát, megszórom római köménnyel, és roládokat készítek belőle. Fogpiszkálóval megtűzöm, hogy ne essen szét. A vajon megpárolom a szeletekre vágott pórét, majd rászórom a lisztet, kicsit hagyom sülni, majd részletekben ráöntöm a tejet,majd a bort, készítek egy ízesített besamelmártást. Utána belemorzsolom a márványsajtot, és addig forralom, amíg a sajt el nem olvad. A pulykaroládokat, olajon körbepirítom, majd kevés vízzel 10 percig párolom. Végül hozzáöntöm a mártást, és összeforralom. Rizzsel tálalom.

2008. dec. 19. 10:53
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!