A rizs miert lesz olyan plöttyedt?
Tul keves ideig piritom? Vagy tul sok vizet rakok rà?
Hosszuszemu rizs.
Mivel nem írtad, hogy készíted, ezért csak annyit tudok segíteni, leírom, én hogy készítem.
Alapesetben a rizs-folyadék aránya a lényeges, általában egy egységnyi (egy bögre, pohár vagy egyéb méröedény) rizshez 1,5-2-szer annyi folyadék kell. (Ezt csak így tudod kimérni, mérleggel, grammra nem igazán megy.)
Az majdnem mindegy, hogy elötte megmosod, pirítod a rizst vagy sem, ez csak megszokás kérdése.
A rizst a vízzel felforralod (elötte piríthatod, ha akarod), füszerezed, ha forr - tényleg forr, nem csak majdnem -, akkor egész kis fokozatra veszed a tüzet, letakarod, 5 perc múlva megkevered, újra letakarod, elzárod a höt és vársz vele 30-40 percet nyitogatás nélkül. Utána egy villával óvatosan átkevered és már lehet is tálalni.
Ez a módszer nálam eddig minden esetben müködött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!