Hogyan szoktad a mexikói rizst készíteni? Sütőben vagy platnin? Platnin/tűzön/főzőlapon nem ég oda?
Elvileg igazad van, ez tényleg ilyen néven van a neten, de sokaktól hallottam, hogy a megszokott párolt rizsbe kevernek mexikói zöldségkeveréket és ezért kérdeztem, mit ért a kérdezö ez alatt, ugyanis sok mindent lehet így nevezni.
De a kérdezöt nyivlán nem érdekli a kérdés, mert nem reagált rá semmit.
Elnézést kérek a késői válaszért.
Régen volt, hogy ettem ilyen elnevezésű ételt. Pontosabban mi csak "mexikói"-nak neveztük.
Nem nagyon emlékszem már, hogy mi volt abban az ételben, de összefoglalom, ami rémlik.
Tepsiben készült és sütőben kellett megsütni.
A tepsi aljára hússzeletek kerültek.
Egy paradicsomszószt kellett ehhez készíteni, valamint nyers fehér rizs volt a tetejére szórva a húsnak és arra ment a paradicsomszósz, különféle fűszerekkel és talán fokhagyma, vöröshagyma is ment bele. Fokhagyma biztosan.
Az nem rémlik, hogy lett volna a kajában zöldségkeverék. Nagyon is elképzelhető, hogy eredetileg volt benne, de akitől akkor anyum tanulta a receptet, ő nagyjából úgy csinálta, ahogy fentebb leírtam.
Anyum valamiért nem bírta elmondani, hogy hogyan kell csinálni.
Nagyon régóta nem csinált ilyet már ő sem és lehet, hogy nem emlékszik.
Gondolom, hogy máshogy is el lehet készíteni, nem csak úgy, ahogy fentebb nagyjából leírtam.
Mi például már hús nélkül készítenénk.
Az kimaradt, hogy a tepsi tetejére alufóliát kellett tenni. Azt nem tudom, hogy a hús meg főtt vagy megsült, a rizs pedig megpárolódott.
Azt sem tudom, hogy a végén kellett-e egy kis ideig alufólia nélkül is sütni.
Igazán nem ismerem a receptet, csak ötleteket tudok adni, sok éves tapasztalat alapján.
A húsokat elöször megsózva, lisztbe mártva kevés olajon átsütném.
A tüzálló forma aljára tenném a mexikói zöldségkeveréket, rá az elösütött húst, erre rétegezném a nyers (és lemért térfogatú) rizst, és füszerezett (só, bors, fokhagyma ízlés szerint) paradicsomlét vagy higított paradicsompürét, kb másfélszeres mennyiségben, mint amennyi a rizs.
Letakarva kb fél óráig párolnám, utána megnézem hogy a rizs megpuhult-e, ha igen, a tetejére szedném a húsokat, és átsütném.
Így elvileg a hús is meg a rizs is püha kellene, hogy legyen, ésa zöldségek is megpároldnak közben.
De természetesen ez csak az én ötletem, ha kipróbálod, utána ízlés meg az emlékeid szerint tudod módosítani.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!