Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan szoktad a mexikói...

Hogyan szoktad a mexikói rizst készíteni? Sütőben vagy platnin? Platnin/tűzön/főzőlapon nem ég oda?

Figyelt kérdés

2021. dec. 24. 21:25
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Mit értesz mexikói rizs alatt?
2021. dec. 24. 22:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 KulGery ***** válasza:

#1

pl egy recept:

[link]

Az egyik változata így néz ki

2022. jan. 13. 10:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:

Elvileg igazad van, ez tényleg ilyen néven van a neten, de sokaktól hallottam, hogy a megszokott párolt rizsbe kevernek mexikói zöldségkeveréket és ezért kérdeztem, mit ért a kérdezö ez alatt, ugyanis sok mindent lehet így nevezni.

De a kérdezöt nyivlán nem érdekli a kérdés, mert nem reagált rá semmit.

2022. jan. 13. 10:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
2022. jan. 13. 11:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:

Elnézést kérek a késői válaszért.


Régen volt, hogy ettem ilyen elnevezésű ételt. Pontosabban mi csak "mexikói"-nak neveztük.


Nem nagyon emlékszem már, hogy mi volt abban az ételben, de összefoglalom, ami rémlik.


Tepsiben készült és sütőben kellett megsütni.


A tepsi aljára hússzeletek kerültek.

Egy paradicsomszószt kellett ehhez készíteni, valamint nyers fehér rizs volt a tetejére szórva a húsnak és arra ment a paradicsomszósz, különféle fűszerekkel és talán fokhagyma, vöröshagyma is ment bele. Fokhagyma biztosan.


Az nem rémlik, hogy lett volna a kajában zöldségkeverék. Nagyon is elképzelhető, hogy eredetileg volt benne, de akitől akkor anyum tanulta a receptet, ő nagyjából úgy csinálta, ahogy fentebb leírtam.


Anyum valamiért nem bírta elmondani, hogy hogyan kell csinálni.

Nagyon régóta nem csinált ilyet már ő sem és lehet, hogy nem emlékszik.


Gondolom, hogy máshogy is el lehet készíteni, nem csak úgy, ahogy fentebb nagyjából leírtam.


Mi például már hús nélkül készítenénk.

2022. márc. 26. 09:28
 6/7 A kérdező kommentje:

Az kimaradt, hogy a tepsi tetejére alufóliát kellett tenni. Azt nem tudom, hogy a hús meg főtt vagy megsült, a rizs pedig megpárolódott.

Azt sem tudom, hogy a végén kellett-e egy kis ideig alufólia nélkül is sütni.

2022. márc. 26. 09:35
 7/7 anonim ***** válasza:

Igazán nem ismerem a receptet, csak ötleteket tudok adni, sok éves tapasztalat alapján.

A húsokat elöször megsózva, lisztbe mártva kevés olajon átsütném.

A tüzálló forma aljára tenném a mexikói zöldségkeveréket, rá az elösütött húst, erre rétegezném a nyers (és lemért térfogatú) rizst, és füszerezett (só, bors, fokhagyma ízlés szerint) paradicsomlét vagy higított paradicsompürét, kb másfélszeres mennyiségben, mint amennyi a rizs.

Letakarva kb fél óráig párolnám, utána megnézem hogy a rizs megpuhult-e, ha igen, a tetejére szedném a húsokat, és átsütném.

Így elvileg a hús is meg a rizs is püha kellene, hogy legyen, ésa zöldségek is megpároldnak közben.


De természetesen ez csak az én ötletem, ha kipróbálod, utána ízlés meg az emlékeid szerint tudod módosítani.

2022. márc. 26. 16:07
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!