Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Íztelen lett a habart bableves...

Íztelen lett a habart bableves és sok lett a tej,, tejföl, most mit tegyek?

Figyelt kérdés

2022. márc. 21. 07:56
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
79%
8-as: ha már buta vagy, legalább nézd meg a linkeket!
2022. márc. 21. 10:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/25 anonim ***** válasza:
27%
#7 Ja, szóval hogy ha én kitalálom, hogy holnaptól répát teszek a bablevesbe, majd kiírom ezt a receptet internetre, akkor onnantól kezdve már hirtelen valid recept lesz? Tudod, recept és recept között is orbitális különbségek vannak. Az internetre kirakott receptek nagy része sajnos ellenőrizetlen taknyolások olyanoktól, akiknek nem ez a szakmájuk, csak házilag kitaláltak ezt-azt. Persze ezzel nincs gond, ameddig valaki nem úgy hivatkozik rá, hogy az a hivatalosan elfogadott receptje az ételnek.
2022. márc. 21. 17:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/25 anonim ***** válasza:
33%

"Gyerekek, nálunkfelénk itt falun biza van tej benne!"


Akkor az nem bableves. Legnagyobb jóindulattal babfőzelék...

2022. márc. 21. 17:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/25 anonim ***** válasza:
84%
12-es: bármilyen megdöbbentö számodra, a bablebvesbe SZOKTAK répát tenni!
2022. márc. 21. 18:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/25 anonim ***** válasza:
71%
ma 17:52-es: szerinted egy ételnek csak egyetlen egy receptje lehet? Ha ezt gondolod, akkor még soha nem olvastál szakácskönyveket, és garantáltan nincs köze a szakmádnak a fözéshez sem. Akkor ugyanis nem lennél ennyire begyepesedett, és tudnád, hogy gyakorlatilag nincs olyan étel, aminek nincs többféle változata az egyes vidékeken megszokottak szerint.
2022. márc. 21. 18:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/25 anonim ***** válasza:
34%
Tej a bablevesbe még hagyján... De múltkor olyat hallottam, hogy pizzára ananászt!!!
2022. márc. 21. 18:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/25 anonim ***** válasza:
66%

Az ananászos pizza közismert dolog, szerintem nagyon jó, de ez kizárólag ízlés kérdése.

De véleményt csak olyan ember mondhat, aki legalább egyszer megkóstolta, aki csak elméletben hözöng rajta, az elég egycsatornás agyilag.

2022. márc. 21. 18:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/25 anonim ***** válasza:
34%
#15 Ha nem privátban ocsmányolnál, akkor talán még komolyan is vennélek. Legyen elég annyi, hogy igen, attól, hogy tejet rak valaki a bablevesbe, az megszűnik bablevesnek lenni. Akár elfogadod, akár nem. Várom, hogy erre mit írsz privátban, a mostanin jót derültem.
2022. márc. 21. 19:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/25 anonim ***** válasza:
84%
A 15-ös vagyok és soha nem írok privátban senkinek! SZóval ha valaki írt, az nem én voltam, vele meccseld le a témát!
2022. márc. 21. 19:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/25 anonim ***** válasza:
74%

Valaki tesz tejet a habarásba, hogy azzal lágyítsa. Nagy ritkán én is szoktam, viszont én kevés főzőtejszínnel. Selymesebb ízt ad az ételnek. (Én amúgy gyerekkoromban a Hajdúságban éltem, és gyakran ettem tejes paszulylevest, amit a nagymamám csinált, enyhén savanykás-édeskés volt, hús nélkül, de én imádtam. 🙂)


Tisztelt kérdező, hogy mivel tudnál javítani rajta? Ha esetleg lenne otthon egy kis füstölt alaplé (sonka vagy csülök főzővize) na meg némi utánasózás, ha esetleg nagyon sótlan. Nem tudom hogy milyen recept alapján készült a leves, de ha esetleg nincsen kéznél alaplé, meg lehetne oldani egy füstölt ízű leveskockával is, nagyon kevés vízben feloldva (kb. 2-3 dl) és azt az ételbe engedve. Nem tudom, hogy ételízesítő játszik-e (vegeta, delikát) de én még esetleg azt is tudnám javasolni.

2022. márc. 21. 19:59
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!