Jókai bablevesnél tényleg nem szoktak dinsztelni apróra vágott hagymát, nem lenne úgy finomabb a leves?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Én dinsztelem, mert az enyhén pirított hagymának jobb az íze (nekem, nekünk) mint a főtté. (A húslevesben főtt hagymát sem esszük meg)
De a töltelékekbe (káposzta, paprika, egyéb) és a fasírtba is dinsztelve teszem.
Még senki nem panaszkodott a főztömre, nem tudok olyan ipari mennyiséget főzni, hogy ne fogyjon el pillanatok alatt.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Az eredeti receptben nem szoktam,de igazából csinálhatod úgy is,mert el nem rontja.
Mondjuk azt megfigyeltem,hogy legtöbb ember, akivel beszélgettem már főzésről, elképzelhetetlennek tartja,hogy egy kaja recept nem pörkölt alappal kezdődik.
Pedig a halászlé,a töltött káposzta,a Jókai bableves, brassói stb...egy sem így készül,ettől függetlenül,ha valaki mégis tesz alá,akkor sem lesz elrontva,mert mindkét módszer finom.
A családi receptek, hagyományok nagyban befolyásolják ezt.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Ettem én már olyat is 😀
És igazából nem volt rossz.
Sőt,mikor egyszer én főztem ugyanennek a szomszédoknak bográcsban,akkor teljesen hülyének nézett,hogy elb.szom a sok jó halat..
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!