Jókai bablevesnél tényleg nem szoktak dinsztelni apróra vágott hagymát, nem lenne úgy finomabb a leves?
Én dinsztelem, mert az enyhén pirított hagymának jobb az íze (nekem, nekünk) mint a főtté. (A húslevesben főtt hagymát sem esszük meg)
De a töltelékekbe (káposzta, paprika, egyéb) és a fasírtba is dinsztelve teszem.
Még senki nem panaszkodott a főztömre, nem tudok olyan ipari mennyiséget főzni, hogy ne fogyjon el pillanatok alatt.
Az eredeti receptben nem szoktam,de igazából csinálhatod úgy is,mert el nem rontja.
Mondjuk azt megfigyeltem,hogy legtöbb ember, akivel beszélgettem már főzésről, elképzelhetetlennek tartja,hogy egy kaja recept nem pörkölt alappal kezdődik.
Pedig a halászlé,a töltött káposzta,a Jókai bableves, brassói stb...egy sem így készül,ettől függetlenül,ha valaki mégis tesz alá,akkor sem lesz elrontva,mert mindkét módszer finom.
A családi receptek, hagyományok nagyban befolyásolják ezt.
Ettem én már olyat is 😀
És igazából nem volt rossz.
Sőt,mikor egyszer én főztem ugyanennek a szomszédoknak bográcsban,akkor teljesen hülyének nézett,hogy elb.szom a sok jó halat..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!