Házilag szeretnék sajtot készíteni, lehetséges ez?
Én szoktam itthon csinálni, de nem jut eszembe a sajtnak a neve, amire a leginkább hasonlít.... :(
Na mindegy.
Az a lényeg, hogy 2 liter tejet felforralsz, majd lehűtesz, majd újra felforralod, és amikor felforrt, akkor beleöntesz egy kiló túrót. Néhány percig főzöd, majd elzárod alatta a gázt.
Állni hagyod egy 1 órát, majd leszűröd valamilyen sűrű textillel.
10 dkg vajat felolvasztasz, hozzáöntöd a túróhoz.
Ezután összekevered ízlés szerint sóval, borssal, fokhagymával, köménymaggal, vagy amivel szeretnéd. Legvégül adsz hozzá 2 mk. szódabikarbónát. Valaki ilyenkor még egy tojást is tesz bele, de én nem szeretem....
Beleöntöd a formába, és másnapig békén hagyod. :) Mi nagyon szeretjük.
a régi pelenkaanyag nagyon jó az ilyenre. Sőt abban fel is akaszthatod és abban is hagyhatod állni, tegyél valamit alá a csepegés miatt.
másik válaszoló vagyok, nem aki a receptet írta.
Lehet, de Tescos tejjel ne próbálkozz! :-))
Csak jó zsíros , friss házitejből tudsz sajtot csinálni.
persze ugy is lehet , ahogy fentebb leírták.
De az igazi az, amikor te csinálod a tejfölt, savanyítod a túrót és abból a tejből lesz a sajt, a végén
Miert utolso, te hogyan szoktad csinalni? Es hogy jon ide a tejfol, az is kell bele? Mert az elso valaszolonak a receptjeben nincs tejfol.
En is kiprobalom ahogy az elso valaszolo irta, fincsi lehet, imadom a sajtokat.
De tej, turo, mindegyikfele lehet, nem? Te milyen markabol keszited el, elso?
Nem utolso, hanem elotti.
Te aki elkezdted csinalni, majd ird meg hogy hogyan sikerult. Mi otthon szorpot szoktunk kesziteni, es azt is mindig nagyon suru anyagon engedjuk lecsepegni. A trutyi ahogy te is irod, fentmarad, azt kidobjuk. Malnabol es ribizlibol keszitjuk, annak a trutyija mehet a szemetbe. De most a sajtnal hogyha ruhan nyomod at, akkor ami fentmarad, azzal mi lesz???? Kidobo, vagy mi? Vagy nem marad fent semmi?
En is imadom a sajtot, szivesen kiprobalnam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!