Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Házilag szeretnék sajtot...

Házilag szeretnék sajtot készíteni, lehetséges ez?

Figyelt kérdés
Trappista jellegűt,karaván jellegűt,stb
2008. dec. 16. 20:59
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
100%

Én szoktam itthon csinálni, de nem jut eszembe a sajtnak a neve, amire a leginkább hasonlít.... :(

Na mindegy.

Az a lényeg, hogy 2 liter tejet felforralsz, majd lehűtesz, majd újra felforralod, és amikor felforrt, akkor beleöntesz egy kiló túrót. Néhány percig főzöd, majd elzárod alatta a gázt.

Állni hagyod egy 1 órát, majd leszűröd valamilyen sűrű textillel.

10 dkg vajat felolvasztasz, hozzáöntöd a túróhoz.

Ezután összekevered ízlés szerint sóval, borssal, fokhagymával, köménymaggal, vagy amivel szeretnéd. Legvégül adsz hozzá 2 mk. szódabikarbónát. Valaki ilyenkor még egy tojást is tesz bele, de én nem szeretem....

Beleöntöd a formába, és másnapig békén hagyod. :) Mi nagyon szeretjük.

2008. dec. 16. 21:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/28 anonim ***** válasza:
100%
Ez jónak tűnik. Milyen formába öntöd bele? és milyen anyagon szűröd át? Lehet azonnal nekiállok :-)
2008. dec. 16. 22:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/28 anonim válasza:
100%

a régi pelenkaanyag nagyon jó az ilyenre. Sőt abban fel is akaszthatod és abban is hagyhatod állni, tegyél valamit alá a csepegés miatt.

másik válaszoló vagyok, nem aki a receptet írta.

2008. dec. 16. 22:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/28 anonim ***** válasza:
100%
Miért nem lehet nagylyukú szűrűn leszűrni? Nehezebben megy át a lötyi ha sűrű a szövése, nem? Amúgy nekiálltam :-))
2008. dec. 16. 22:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/28 anonim ***** válasza:
78%

Lehet, de Tescos tejjel ne próbálkozz! :-))


Csak jó zsíros , friss házitejből tudsz sajtot csinálni.

2008. dec. 16. 22:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/28 anonim ***** válasza:
72%

persze ugy is lehet , ahogy fentebb leírták.


De az igazi az, amikor te csinálod a tejfölt, savanyítod a túrót és abból a tejből lesz a sajt, a végén

2008. dec. 16. 22:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/28 anonim ***** válasza:
100%
:-( nekem csak bolti tejem van itthon... Elkezdtem, de nem hagyom abba... Szóval miért anyagon kell szűrni?
2008. dec. 16. 23:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/28 anonim ***** válasza:
100%

Miert utolso, te hogyan szoktad csinalni? Es hogy jon ide a tejfol, az is kell bele? Mert az elso valaszolonak a receptjeben nincs tejfol.

En is kiprobalom ahogy az elso valaszolo irta, fincsi lehet, imadom a sajtokat.

De tej, turo, mindegyikfele lehet, nem? Te milyen markabol keszited el, elso?

2008. dec. 16. 23:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/28 anonim ***** válasza:
100%

Nem utolso, hanem elotti.

Te aki elkezdted csinalni, majd ird meg hogy hogyan sikerult. Mi otthon szorpot szoktunk kesziteni, es azt is mindig nagyon suru anyagon engedjuk lecsepegni. A trutyi ahogy te is irod, fentmarad, azt kidobjuk. Malnabol es ribizlibol keszitjuk, annak a trutyija mehet a szemetbe. De most a sajtnal hogyha ruhan nyomod at, akkor ami fentmarad, azzal mi lesz???? Kidobo, vagy mi? Vagy nem marad fent semmi?

En is imadom a sajtot, szivesen kiprobalnam.

2008. dec. 16. 23:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/28 anonim ***** válasza:
100%
Ajaj... itt ami fent marad azt kell formába tenni, nem? Megírom majd, már az első körben felforrt a tej, most hül.
2008. dec. 16. 23:10
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!