Száraz élesztő miatt nem kel meg a tésztám?
Most hasznaltam.masodjara száraz élesztőt,először nem volt vele gond,most viszont nem akar megkelni a tészta
Úgy csináltam ahogyan a hátuljára volt írva
Nem futtattam fel,és épphogy csak langyos volt a tejyamit a tésztába öntöttem
Ez lehet a baj?
Meg tudom még valahogy menteni ? :/
Lehet, hogy már "bedöglött" élesztő volt.
Ezért érdemes mindig felfuttatni. Mert akkor csak az a fél dl tej megy veszendőbe, ha mégsem műxik....
Köszönöm,gondoltam arra is,hogy talán romlott volt 😒
Így már nem menthető a tészta?
Önmagában a száraz élesztő nem gond, mert teljesen jól szokott működni (pont pár napja sütöttem buktát, és csak száraz volt itthon, teljesen jó lett). Viszont érdemes felfuttatni a szárazat is, akkor biztosra mehetsz.
(Amúgy én is jártam már úgy szárazzal, hogy "döglött" volt már, kb. négyszer a 25 év alatt, mióta sütök.)
Életemben egyszer sütöttem száraz élesztőből, és semmit nem ért.
Nem adtam neki több esélyt.
nekem 100ból 98szor működik a száraz élesztő, valószínűleg pont peches vagy, ne vegye kedved
nekem az ilyen élesztő is megkeleszti a tésztát de sokkal sokkal több idő alatt
ha legközelebb biztosra akarsz menni a rossz tapasztalat miatt, kis cukros tejben 8langyos) futtasd fel egy tk liszttel. elkevered, és ha 5 perc után a tetején réteg képződik, akkor biztos lehetsz benne hog ya tésztát is meg fogja emelni
amúgy az is lehet hogy nem az élesztő volt a hibás, hanem a recept. túl tömény tésztát lassabb keleszteni. illetve remlem tettél a tésztába cukrot
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!