Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Száraz élesztő miatt nem kel...

Száraz élesztő miatt nem kel meg a tésztám?

Figyelt kérdés

Most hasznaltam.masodjara száraz élesztőt,először nem volt vele gond,most viszont nem akar megkelni a tészta

Úgy csináltam ahogyan a hátuljára volt írva

Nem futtattam fel,és épphogy csak langyos volt a tejyamit a tésztába öntöttem

Ez lehet a baj?

Meg tudom még valahogy menteni ? :/



2022. márc. 10. 12:59
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
69%

Lehet, hogy már "bedöglött" élesztő volt.


Ezért érdemes mindig felfuttatni. Mert akkor csak az a fél dl tej megy veszendőbe, ha mégsem műxik....

2022. márc. 10. 13:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm,gondoltam arra is,hogy talán romlott volt 😒

Így már nem menthető a tészta?

2022. márc. 10. 13:16
 3/15 anonim ***** válasza:
33%
VEgyél friss élesztőt, vagy egy friss csomag szárazat, és keverd bele.
2022. márc. 10. 13:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Önmagában a száraz élesztő nem gond, mert teljesen jól szokott működni (pont pár napja sütöttem buktát, és csak száraz volt itthon, teljesen jó lett). Viszont érdemes felfuttatni a szárazat is, akkor biztosra mehetsz.

(Amúgy én is jártam már úgy szárazzal, hogy "döglött" volt már, kb. négyszer a 25 év alatt, mióta sütök.)

2022. márc. 10. 13:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 anonim ***** válasza:
61%
Tegyél bele egy adag friss vagy (új) szárított élesztöt, dolgozd bele a tésztába és keleszd újra
2022. márc. 10. 14:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 anonim ***** válasza:
0%

Életemben egyszer sütöttem száraz élesztőből, és semmit nem ért.

Nem adtam neki több esélyt.

2022. márc. 10. 20:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 anonim ***** válasza:

nekem 100ból 98szor működik a száraz élesztő, valószínűleg pont peches vagy, ne vegye kedved

nekem az ilyen élesztő is megkeleszti a tésztát de sokkal sokkal több idő alatt

ha legközelebb biztosra akarsz menni a rossz tapasztalat miatt, kis cukros tejben 8langyos) futtasd fel egy tk liszttel. elkevered, és ha 5 perc után a tetején réteg képződik, akkor biztos lehetsz benne hog ya tésztát is meg fogja emelni


amúgy az is lehet hogy nem az élesztő volt a hibás, hanem a recept. túl tömény tésztát lassabb keleszteni. illetve remlem tettél a tésztába cukrot

2022. márc. 10. 21:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 anonim ***** válasza:
7-es: a tésztába nem szükséges cukrot tenni, a liszt böven elég szénhidrátnak!
2022. márc. 10. 21:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 anonim ***** válasza:
8. Az elesztőnek kell a cukor!!
2022. márc. 10. 21:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 anonim ***** válasza:
NEM, az élesztönek szénhidrát kell, nem kifejezetten cukor!
2022. márc. 10. 22:03
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!