Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ki szereti a paprikás krumplit?

Ki szereti a paprikás krumplit?

Figyelt kérdés
Holnap vendégeim lesznek és elég válogatósak, ezért gondoltam megkérdezem van-e itt olyan, aki nem szereti?

2022. márc. 10. 02:43
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%

Én szeretem a paprikás krumplit, de csak azt, amit én készítek.

Viszont - ahogy írod - válogatós vendégeknek biztos valami mást készítenék.

Egészen más dolog, ha valaki váratlanul jön, közeli barátom, vagy a gyerekem és ebédidőben még ott van, nekem meg paprikás krumpli az ebéd és megkínálom, mint konkrét ebédmeghívásra válogatós vendégeknek azt tálalni.

Egy minőségi paprikás krumpli minden belevalóval kerül annyiba, mint fél kiló darált hús, amiből lehet 12 fasírtot, vagy valamilyen rakottast, mondjuk rakott kelkáposztát, vagy valamilyen szószos tésztát csinálni.

2022. márc. 10. 10:19
 22/30 anonim ***** válasza:
100%
Én nem vagyok ennek híve, hogy így illik meg úgy illik, meg "kell"...de azért előre bejelentkezett vendégeknek paprikás krumplit eszembe nem jutna csinálni. Kiket vársz? Milyen szempontból "válogatósak"? Én szívesen segítek kitalálni valami olcsó vagy egyszerű ételt (nem tudom melyik jelző miatt jutott eszedbe a paprikás krumpli, melyik ami fontos).
2022. márc. 10. 12:55
 23/30 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Onnan jutott eszembe a paprikás krumpli, hogy azt a többség szereti.

A vendégek pedig szeretik a hagyományos ételeket, pedig szívem szerint én is valami különlegesebbet főznék, csak nagyon válogatósak. (Csirke, rizs, krumpli, virsli,…) kb.csak ilyesmiket esznek meg :D

2022. márc. 10. 14:32
 24/30 anonim ***** válasza:
100%

Akkor csinálj egy paprikás csirkét rizzsel, ha nem szeretik a nokedlit. Mégiscsak más, mint egy paprikás krumpli.

Készítesz hozzá friss káposztából egy finom káposztasalátát, az még egészséges is.

2022. márc. 10. 14:40
 25/30 anonim ***** válasza:
100%
+1 szavazat a paprikás csirkére.
2022. márc. 10. 14:47
 26/30 anonim ***** válasza:
62%

Vagy egy húslevessel sem tudsz nagyon mellé lőni. A gyerekeknek (ha van), akkor főtt hús mellé egy kis meggyszósz és főtt krumpli (a mieink a főtt husit meggyszósszal és krumplipürével szeretik). Másodikra lehet akkor krumplipüré (ha allergiásak csináld növényi alapanyagokból és nincs hiszti) és sültcsirke savanyúsággal.

Desszertnek pedig linzer/sós. Szerintem azzal nem nyúlsz mellé. De nyilván ez csak egy olyan menü, amit mondjuk hétvégén a családnak megfőzünk és akkor gondoltam a férfiakra, a gyerekekre meg arra is aki éppen érzékeny valamire. Bár te nem írtad, hogy azok lennének.:)

2022. márc. 10. 16:18
 27/30 anonim ***** válasza:
38%

Ha csinálsz húslevest a főtt hús mellé kinald.

Nekünk a pesti rokonok múltkor már ettől és a levestol jól laktak, a Stefánia már vacsira maradt :)

2022. márc. 13. 19:59
 28/30 anonim ***** válasza:
67%
Végül mit alkottál Kérdező? És milyen sikerrel?:)
2022. márc. 13. 20:06
 29/30 A kérdező kommentje:

28:

Leves: húsleves

Főétel: csirkepaprikás nokedlivel és rizzsel (nem mindenki szereti a társaságból a nokedlit), illetve csináltam még mustáros-tormás rántott csirkemellet krumplipürével

Desszert: nutellás croissant

Itt szeretném megköszönni mindenkinek a segítséget🤗

2022. márc. 13. 23:18
 30/30 A kérdező kommentje:
28: ja és nagy sikere volt :)
2022. márc. 13. 23:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!