Kell a paprikás krumpliba kolbász?
Te elolvastad, amit írtál?
Ne azt mondjuk, hogyan szokás, hanem, hogy hogyan szokás?
Szokás rakni bele, de nem kell, nem kötelező
Úgy szokás főzni a TE paprikás krumplidat, ahogy TE szereted!
Nem fog elvinni a kolbászrendőrség, ha teszel, vagy nem teszel bele.
Hozzávalók:
1 kg burgonya
5-6 dkg sertészsír
1 nagy fej vöröshagyma
2 teáskanál őrölt piros paprika
1-1 kockára vágott paprika és paradicsom
só
A megtisztított hagymát apróra, a paprikát és paradicsomot kockákra, a burgonyát hasábokra vágjuk. A zsíron a hagymát sárgásra pirítjuk, majd lehúzzuk a tűzhelyről, és rászórjuk a paprikát. Elkeverjük, pici vizet öntünk rá, hozzáadjuk a feldarabolt krumplit, paprikát és paradicsomot, sózzuk, és még pár dl vizet adunk hozzá. Közepes lángon puhára főzzük. (Ha kolbász is kerül bele, akkor azt akkor kell hozzáadni, amikor már majdnem jó a krumpli.)
forras: [link]
Persze mindenki tesz bele kolbaszt-virslit-fustolt szalonnat, a ciganyok meg nokedlit is.
Mi nem vagyunk cigányok, de mi is szoktunk nokedlit tenni bele 😀
Sőt én néha tejföllel eszem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!