Gombapörkölt jò fözötejszinnel is?
Figyelt kérdés
Most vettem eszre a tejföl amit akartam ràtenni lejàrt.
De van itthon dobozos 20%os fözötejszín.
Ràtegyem?
Vagy haggyam siman?
2022. febr. 26. 09:30
1/14 A kérdező kommentje:
Kezdö vagyok légyszi nem kinevetni.
2022. febr. 26. 09:31
2/14 anonim válasza:
Teljesen jó lesz. Lehet kicsit hígabb lesz mint tejföllel. Ha zavar akkor pici tejben elkevert lisszttel sűrítheted. Ha nem, akkor hagyd úgy
3/14 anonim válasza:
Ha nincs tejföl akkor én inkább simán hagynám.
5/14 anonim válasza:
Én mindig tejszínnel csinálom, de ha csak 1-2 napja járt le a tejfölöd, akkor annak semmi baja nincs még.
6/14 anonim válasza:
Igen, jó tejszínnel is. Egyébként a lejárt tejföl nem feltétlenül romlott, kóstold meg, mielőtt kidobnád. Általában elég nehezen romlik el, főleg, ha még ki sem nyitották.
7/14 anonim válasza:
5-ös vagyok
A bolti tejföl ha romlik, akkor keseredik. Keverd össze alaposan és kóstold meg!
8/14 anonim válasza:
Bocs, de a "lejárt" tejföl még valószínüleg tökéletesen jó, ha az íze, illata meg a kinézete olyan, mint szokott, akkor nyugodtan fel lehet használni még egy héttel a lejárat után is. A dátum ugyanis nem a fogyaszthatóságot jelenti, hanem azt az idöpontot, amíg a gyártó garantálja az optimális minöséget.
De fözötejszínnel is jó lehet a pörkölt, csak esetleg a savas jelleg hiányzik, de pár csepp citromlével esetleg ecettel tudod savanyítani.
9/14 anonim válasza:
Én mindig tejszínnel csinálom.
10/14 anonim válasza:
Tejszínnel is tök jó! A magyar konyhát kivéve szinte mindenhol tejszínnel csinálják a gombás kajákat. Ha hiányzik a savanykás íz, pár csepp citrommal ízesítheted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!