Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell finom rizst csinálni?

Hogyan kell finom rizst csinálni?

Figyelt kérdés

a keményítő nagy részét kimosom a riszből

2:1 arányban adok adok vizet a rizshez

felforr a víz, várom hogy beszívja az összeset, majd megpörkölöm ?


nagyon idegesítő hogy az enyém összeragad miután felszívta a vizet, és nem is tudom rendesen megpörkölni, mert akkor meg megég, ha pedig alacsony hőfokon van, akkor az életben nem szárad meg a rizs a főzés után


mi a titka, ti hogy csináljátok?


(most kezdtem el főzni magamra, miután elkezdtem az egyetmet és új városba költöztem)


2022. febr. 9. 00:26
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
34%

Nem kell megmosni.

Kevés olajon fehérre pirítós de ha rárakod a tenyered és már jó forró akkor dupla mennyiségű sós vízzel felöntöd.

Ha forró fedőt rá és kis lángon addig főzöd amíg egy nagyon kis víz marad rajta..akkor zárd el és hagyd rajta a fedőt kb20percig.

Utána felkavarhatod és kész.

Ízlés szerint pici ételízesítőt és egész hagymát is tehetsz béke.

2022. febr. 9. 08:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/29 anonim válasza:
58%

"Hogyan kell finom rizst csinálni?"


Ha csak a finomsag a lenyeg, akkor 'illatos' rizsfajtat kell hasznalni (jazmin, bashmati) vagy ugy kell elkesziteni mint a torok etteremben, hogy piritott rizsteszta is van a rizs mellett.

2022. febr. 9. 08:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/29 anonim ***** válasza:
48%

Na, ahány válasz erre a kérdésre, annyi féle.

Ezért szoktam át a zacskós gyorsrizsre, azt csak belevágom a forró vízbe, rizsfüggően 15-20 perc múlva leszűröm, és kész. :D Az nem nagyon tud félremenni, ha betartod a főzési időt.

2022. febr. 9. 09:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/29 anonim ***** válasza:
13%

Felesleges az elkészítésen pörögni, amikor semmit sem írsz az alapanyagról. Szarból nem lehet várat építeni.


Vegyél keleti élelmiszerboltokban basmati rizst, elronthatatlan, finom és remekül fűszerezhető, receptekben hozzávalóként felhasználható. Én a Sella aranyrizst szeretem, az egy alkategória a basmatin belül.

2022. febr. 9. 10:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/29 anonim ***** válasza:
12%

Őszintén szólva én úgy érzem, leginkább a rizsen múlik.


Én így csinálom:

- rizs átmos

- fazék víz felforr, só bele

- bele a rizs

- kevergetem 10-15 percig

- leszűröm

kész.


Innentől a konkrét rizsen múlik hogy milyen lesz, van amelyik ragad, van amelyik nem.

2022. febr. 9. 11:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/29 anonim ***** válasza:
33%

Rizsen mulik

De oblites, szaradas, piritas, es víz rá

2022. febr. 9. 11:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/29 anonim ***** válasza:
16%

Főzés előtt! kell kevés olajon kicsit rápirítani, ha kedved van.


Aztán felöntöm 2x vízzel, ha felforrt, visszaveszem a hőfokot, lefedem, és 10-15 perc alatt megpárolom, majd továbbra is fedő alatt még 10-15-percet pihentetem.

2022. febr. 9. 11:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/29 anonim ***** válasza:
23%
De pl van direkt ragacsosabb rizs, meg pergősebb... Szóval fajtától függ, leginkább.
2022. febr. 9. 11:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/29 anonim ***** válasza:
16%

Én sem mosom le...

Ahogy átforgatom pici olajon, és 2x-es víz, pici só. Esetleg egy fél hagyma + gerezd fokhagyma. FEdő alatt 20 perc.


Ez a "hagyományos" pergős rizsköret.


Az illatos rizseket csak vízben csinálom.

2022. febr. 9. 12:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/29 A kérdező kommentje:

köszönöm a sok választ

egyébként jázminrizsből csinálom

2022. febr. 9. 13:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!