Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell finom rizst csinálni?

Hogyan kell finom rizst csinálni?

Figyelt kérdés

a keményítő nagy részét kimosom a riszből

2:1 arányban adok adok vizet a rizshez

felforr a víz, várom hogy beszívja az összeset, majd megpörkölöm ?


nagyon idegesítő hogy az enyém összeragad miután felszívta a vizet, és nem is tudom rendesen megpörkölni, mert akkor meg megég, ha pedig alacsony hőfokon van, akkor az életben nem szárad meg a rizs a főzés után


mi a titka, ti hogy csináljátok?


(most kezdtem el főzni magamra, miután elkezdtem az egyetmet és új városba költöztem)


2022. febr. 9. 00:26
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
24%

Megmosod a rizst és ha mondjuk egy bögre rizst használsz, akkor 2 bögre vizet kimérsz.

Begyújtod a sütőt, és olyan közepes lángra teszed.

A rizst ráöntöd egy kevés olajra vagy zsírra, átfuttatod, aztán ráöntöd a kimért vizet. Sózod, ha szereted, tegyél bele frissen vágott petrezselyemzöldet. Aztán ha felforrt a gázon, lefedve beteszed a sütőbe. Sütőfüggő, de nekem olyan 15-20 perc alatt kész. Akkor kiveszed, és átkevered, és még tehetsz rá megint friss petrezselyemzöldet.

2022. febr. 9. 00:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/29 anonim ***** válasza:
26%

Fütyis konyhaördögként szeretem a gyorsan elkészülő dolgokat, és, ha ez a lustasággal is párosul, akkor különösen jó dolgok készülnek. Szeretem a ragacsos rizst, így nekem épp beválik a recept.


Én nem főzöm lapon és nem pirítom, hanem:


2dk rizs

5dl víz

3evőkanál olaj

1 lapos mokkáskanál só

8-10cm-es csík tubusos vöröshagyma krémből (ez nagyon fontos)


Beteszem az egészet egy (minimum dupla magas) hőálló üvegtálba

fedővel, majd mikróban készregyártom. Egyszer menet közben megkeverem.


Ha nincs tubusos krémed, akkor értelemszerűen egy kicsit több olajban megdinszteled a kicsi fél hagymát, de én kifejezetten ezért tartok tubusosat, hogy emiatt a kevés hagyma miatt ne kelljen pucolnom, meg dinsztelnem.


Összesen ennyi a dolog vele.

2022. febr. 9. 00:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/29 anonim ***** válasza:
18%
Ja, az 2 deciliter rizs akart lenni. :)
2022. febr. 9. 00:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/29 anonim ***** válasza:
12%
Ha pergő rizst szeretnél, akkor mosás után hagyd megszáradni, és csak azután pirítsd.
2022. febr. 9. 00:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/29 anonim ***** válasza:
18%
Azért kell dupla magas üvegtál, mert habosodik a mikrózás első időszakában.
2022. febr. 9. 00:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/29 anonim ***** válasza:
24%
Kizárólag Uncle Ben's rizs veszek, 10p és mindig tökéletes
2022. febr. 9. 01:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/29 anonim ***** válasza:
51%
Elektromos rizsfozo. Kimérem a rizst a főzőhöz járó kispoharral, majd ugyanazzal a sikeres vizet, sót teszek hozzá, elinditom a gépet és annyi. Mindig tökéletes, pörgős rizs az eredmény.
2022. febr. 9. 06:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/29 anonim ***** válasza:
71%
Főzés előtt kell megpirítani egy kis zsiradékon. Amikor olyan kemény fehér színűek a szemek, akkor kell ráönteni a vizet.
2022. febr. 9. 06:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/29 anonim ***** válasza:
100%
Nekem rizsfőzőm van, mindig tökéletes az eredmény pirítgatás nélkül is. Ja, a rizsfőzőben nem kétszeres folyadékmennyiséget használok, hanem csak másfélszerest, plusz kis zsiradékot. Sosem ragad a rizs.
2022. febr. 9. 08:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/29 anonim ***** válasza:
78%

Nem kell pörkölni :D

Ha felforrt, akkor vissza kell venni a hőfokot, közepesnél kisebbre, fedőt rá, és megpárolódik. Kb. 15 perc. Utána leveszem a lapról vagy félrehúzom és még hagyom kb. 10 percet. Sose ragad.

2022. febr. 9. 08:10
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!