50 gramm sertéspörkölt hány kaloria?
Azzal azért erősen vitatkoznék, hogy nem éri meg.
A teltség érzet, a jóllakottság , egy dolog, hogy az adott étel milyen biológiai értéket képvisel, az meg más kategória. Önmagában a kalória szükségletet egy kevés cukros-zsíros kenyérrel is el lehet érni, mégse az egészség záloga. Na az, csak igen speciális esetben éri meg. (ha olyan fizikai megterhelés előtt eszi az ember.)
Szóval ez azért egy kicsit bonyolultabb , mint önmagában a kalóriák számolgatása.
Az meg teljesen kizárt, hogy 100 g csirkemellel jobban jól lakj, mint 180 g sertéspörkölttel!!! Itt valamit nagyon nagyon félre mértél!
Vagy nem tudod mennyi 100 g cs.mell, vagy nem tudod mennyi 180 g sertéspöri.
Az meg nyilvánvaló tévedés, ami a kérdésben szerepel, hogy 18 g volt a sertéspörkölt.
Egy minivaj 20 g-os.
Egyébként kicsit rákerestem az adatok eredetére, és a sertéspörköltöt mint kész ételt, valamilyen okból olyan hússal kalkulálják, mint ha félig meddig zsírszalonna lenne.
Pl: 100 g-ra: lapocka 295, csülök 337, dagadó 441.
Ehhez képest, sertéscomb: 163 kcal!
Szóval simán lehet a fele is, máris 100 kcal nál tartunk!
És mivel combból volt, így valószínűleg ez a reális!
Erről beszéltem, egy adott ételt annyira fokféleképpen lehet elkészíteni, hogy könnyedén 3-szoros lehet a kalória tartalom!
Ezért kell a nyert élelmiszerek mennyiségét mérni!
Vagy nagyon pontos kalkuláció, és grammra aszerint elkészíteni az ételt, de ilyen meg nem nagyon létezik, meg végső soron ez pont ugyanaz, az élelmiszereket méred közvetetten.
Értelmetlen készételről keresni kalkulációt.
Említetted mondjuk a csirkemellet.
Én vendéglátósként több 10 kilót dolgozok fel naponta, ebben van magyar, lengyel, román, ukrán, brazil, eltérő minőségben.
Ha akarom, 35% veszteséggel sütöm meg neked, és az is át lesz sülve, ha akarom, 48%-kal.
Akkor, mit mérsz le utólag? Hogy mennyire van kiszáradva? A 35%-os veszteségűben másfélszer annyi víz marad, mint a másikban. A víznek meg nincs kalóriaértéke.
Szóval ha ennyire precízen akarsz méregetni, felejtsd el a készételeket!
Pl. csirkemellből, nyersen mérve, 100 g-ban kb 110 kcal van.
És innentől kezdve tökmindegy mennyire szárítom ki, 65 grammosra, vagy 52 grammosra, a szárazanyag tartamon ugyanannyi marad.
Igazán pontosan mérni még nyers alapanyagoknál se igazán lehet, készételeknél meg lehetetlen.
?????
Min mérted le, grammos mérlegen?
Hát... én ennyit szoktam elmosogatni, mert összekente valami maradék! XD)))
Egy erősebbet beleszagolok egy pöribe, milyen illata van, szerintem ennyit gőzből felszippantok! XD
Na jó, hát akkor vissza a legelső válaszhoz, ezt nem kell számolnod. Elhanyagolható. Kb úgy számold, hogy 3-mal többet pislogsz egy nap, és el is égetted ezt a kalóriát! :D))
Csak az összehasonlítás miatt, ha grammban számolunk, kb. (sose mértem) olyan 400 grammra szoktam rátolni egy fél doboz kartedóros fagyit, hogy jól lakjak! :D
Amúgy becsüllek a lelki erődért!
Nekem olyan 4-5 kilót kéne ledobnom, de nem tudom rávenni magam.
Mikor lefelezem az adagomat, ami így már csak bő 10-szerese a tiédnek :DDD
akkor mindig úgy vagyok vele, szenvedjen a f-om, és beverem a másik felét is. XD
Egyébként meg ne vidd túlzásba te se!!!!
Ha elmész ennyire drasztikusba, szétbarmolod az alap-anyagcserédet, és olyan jojó spirálba keveredsz bele, hogy az isten se szed ki belőle!
Úgyhogy egyél!
Inkább életforma szinten szabj korlátokat, pl. ne jól lakottságig egyél, hanem csak hogy ne legyél éhes. Vagy ilyesmi.
De ilyen drasztikus dolgok, mint 2 deka(se) pörkölt... ez sose vezet jóra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!