Dely lászlo kérdése:
A sertéspörköltet vagy a párolt sertésszeletet hogyan tehetném vajpuhára ?
Figyelt kérdés
Nekem vagy kemény vagy szálkás lesz !2020. nov. 7. 13:54
2/11 anonim válasza:
Nem mindig lesz jó, nem egyforma a húsok minősége. Ilyenkor azt mondják, kandisznó volt. De az se mindegy, milyen húsból csinálod: a comb száraz, pörkölt lapockából jó. A karaj is száraz, szeletnek a tarja finomabb, puhább.
3/11 anonim válasza:
Sokáig főzni,pörit lapockából valóban. Régen combit vettem,mindig rágós maradt.
4/11 anonim válasza:
Ha kemény, akkor adjál neki plusz egy fél órát fedő alatt, az hogy szálkás, az inkább a hús fajtájától lehet.
5/11 anonim válasza:
Nem mindegy az sem, hogy fagyasztott volt-e a hús, illetve hogyan volt szeletelve, merőlegesen a szálirányra.
Nekem csak ezekben az esetekben sikerül vajpuhára:
- friss hús (nem fagyasztott)
- zsírosabb hús (lapocka, esetleg hosszúkaraj)
- nem sietek, azaz van idő hosszan, lassú tűzön főzni.
6/11 anonim válasza:
Zacskóban a saját gőzében, zsírjában sütöm.
7/11 anonim válasza:
Vajpuha hus elkeszitese:
-kisebb hofok
-hosszabb elkeszitesi ido
-jo alapanyag
8/11 anonim válasza:
barbecue: 24 ora … ~90 fok
marhasult: 8 ora … ~110-120 fok
sertessult:6 ora … ~110-120 fok
9/11 anonim válasza:
Én néha teszek egy fél mokkáskanál szódabikarbónát a kajákba. A legkeményebb, szálkás hús, vagy pl öreg borsó ami nem akar puhulni, teljesen jó lesz tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!