Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell párolt tarját...

Hogy kell párolt tarját készíteni?

Figyelt kérdés
A párom édesanyja szokott csinálni kuktában, nekünk az sajnos nincs, ( tőle most nem tudom megkérdezni) esetleg valaki tud konkrét recepttel szolgálni? Azt nagyon megköszönném!

2020. ápr. 14. 09:19
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Füstöltre gondolsz, vagy nyersre? Amúgy semmi extra, ha nincs kuktád, fazékban is megfőzheted, legfeljebb tovább tart.
2020. ápr. 14. 10:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem feltétlenül kell ahhoz kukta - csak normál lábosban tovább tart.


Nem írod, hogy egyben vagy szeletben készíti anyósod...


Forró olajon átpirítod az enyhén kiklopfolt (és előzetesen befűszerezett) tarja szeletek mindként oldalát. Egyszerre csak annyit tegyél az olajba, amennyi nem hűti le, így szépen megpirul. Utána visszateszed az összeset a lábasba, kevés vizet öntesz alá, és fedő alatt addig párolod, amíg meg nem puhul. Időnként pótold a vizet, ha elpárolog alóla. A lébe tehetsz hagymát-fokhagymát. Ennyi.

2020. ápr. 14. 10:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm szepen!

Egészben szokta, nem szeletekben.

2020. ápr. 14. 10:10
 4/12 anonim ***** válasza:
64%
De még mindig nem írtad, hogy füstölt vagy nyers. Ne nekünk kelljen már kibarkópázni. Mindenki írni fog mindenfélét, aztán a végén kiderül, hogy sonkát akarsz simán főzni.
2020. ápr. 14. 10:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Már csak azért is mert tarjából is van füstölt, mi pl. azt vettünk most Húsvétra.
2020. ápr. 14. 10:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 A kérdező kommentje:
Nyers húsról van szó, de ha nem akarsz segíteni nem kell barkóBàznod.
2020. ápr. 14. 10:27
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Egészben is hasonlóképpen csináld, ahogy az előbb írtam: jól pirítsd körbe forró olajon, és aztán mindig legyen alatta 1-2 ujjnyi víz (szükség esetén pótold).

Egészben sütve azért tovább fog tartani, mint szeletben - számolj rá kb. két órát, ha finom omlósra szeretnéd...

2020. ápr. 14. 10:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítségedet !
2020. ápr. 14. 10:40
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Fogod a húst, megsózod, esetleg tűzdeled fokhagymával. Keresel egy akkora lábost, amibe lefedve belefér. Körbepirítod, felöntöd vízzel, lefedve párolod többször megforgatva, ha kell pótolod a folyadékot ilyenkor. Lehet mellé fél időben negyedelt vöröshagymát rakni.
2020. ápr. 14. 10:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen
2020. ápr. 14. 10:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!