Hogyan lehet elérni, hogy a hamburger zsemle könnyedebb, levegősebb legyen?
Ez a recept alapján sütöttem és az a bajom vele, hogy túl tömör. Biztos, hogy jól sikerült a recept szerint és szépen meg is kelt a zsemle, de nekem nem jön be ez a tömörség.
Olyan könnyü, kevésbé laktató zsemlét szeretnék elérni mint a boltban kapható.
Angolul van a recept, de én ez alapján csinálom a hamburgerzsemléket és mindig nagyon könnyű, levegős.
#1
Köszönöm, ezt kipróbálom
60 deka liszthez kevés a 2 dkg élesztő. Általános szabály, hogy 1 kg liszthez 1 csomag (általában 50g, de én a penny-s ukrán 42g-ost használom) élő (és nem por) élesztőt használunk. Esetleg kicsi aszkorbinsavat tehetsz a tésztába, az is segít a kelésben.
Próbáld ki Gábor pék receptjét: [link]
Ami a boltit illeti, az lisztjavítós, felfújt termék... Főleg az albán pékséges sz@r... nem győzöd a vizet inni utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!