Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan lehet elérni, hogy a...

Hogyan lehet elérni, hogy a hamburger zsemle könnyedebb, levegősebb legyen?

Figyelt kérdés

[link]


Ez a recept alapján sütöttem és az a bajom vele, hogy túl tömör. Biztos, hogy jól sikerült a recept szerint és szépen meg is kelt a zsemle, de nekem nem jön be ez a tömörség.

Olyan könnyü, kevésbé laktató zsemlét szeretnék elérni mint a boltban kapható.


2022. febr. 6. 09:34
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Angolul van a recept, de én ez alapján csinálom a hamburgerzsemléket és mindig nagyon könnyű, levegős.


[link]

2022. febr. 6. 09:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:

#1


Köszönöm, ezt kipróbálom

2022. febr. 6. 11:12
 3/4 anonim ***** válasza:

60 deka liszthez kevés a 2 dkg élesztő. Általános szabály, hogy 1 kg liszthez 1 csomag (általában 50g, de én a penny-s ukrán 42g-ost használom) élő (és nem por) élesztőt használunk. Esetleg kicsi aszkorbinsavat tehetsz a tésztába, az is segít a kelésben.


Próbáld ki Gábor pék receptjét: [link]


Ami a boltit illeti, az lisztjavítós, felfújt termék... Főleg az albán pékséges sz@r... nem győzöd a vizet inni utána.

2022. febr. 7. 09:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
Használj búzasikèrt
2022. febr. 7. 11:13
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!