Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért hívják sokan brassóinak...

Miért hívják sokan brassóinak a borsós húst?

Figyelt kérdés

Az eredeti, igazi recept


Hozzávalók:

50 dkg sertéscomb,

80 dkg krumpli,

5 cikk fokhagyma,

3 ágacska friss majoránna (esetleg morzsolt),

só,

bors,

olaj a sütéshez.

A húst kockára vágjuk, kevés olajon megfuttatjuk, rádobjuk a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a majorannát és fedő alatt puhára pároljuk. Ha szülséges, kevés vizet önthetünk alá. Időközben a krumplit megmossuk, megpucoljuk, kockákra vágjuk és forró olajban megsütjük. A párolt húst végül lepirítjuk és összekeverjük a sült krumplival. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és azonnal tálaljuk.


2022. jan. 27. 15:46
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
50%
Mint cukrászéknál a puncspogácsa, az is a hulladékból van.
2022. jan. 28. 19:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 22/23 anonim ***** válasza:
100%
21. Pedig ennek ellenére szerintem az egyik legfinomabb sütemény.
2022. febr. 4. 11:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 23/23 anonim ***** válasza:

Mert rosszul tudják!


1. A Brassói aprópecsenye, kockákra vágott hús, összekeverve kockára vágott sült krumplival. Kicsit szárazabb kaja.


[link]


2. A borsos tokány, csíkokra vágott hús, szaftosan, pirospaprika nélkül, fehéres szafttal, mártással, borssal (fűszerrel) készült. Köretnek mellé adhatnak kifőtt tésztát, nokedlit, rizst.


[link]


3. A zöldborsós tokány majdnem ugyan olyan mint a borsos tokány, de lehet piros is (a pirospaprika fűszer miatt) és van benne zöldborsó is.


[link]

2022. febr. 20. 15:11
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!