Miért hívják sokan brassóinak a borsós húst?
Az eredeti, igazi recept
Hozzávalók:
50 dkg sertéscomb,
80 dkg krumpli,
5 cikk fokhagyma,
3 ágacska friss majoránna (esetleg morzsolt),
só,
bors,
olaj a sütéshez.
A húst kockára vágjuk, kevés olajon megfuttatjuk, rádobjuk a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a majorannát és fedő alatt puhára pároljuk. Ha szülséges, kevés vizet önthetünk alá. Időközben a krumplit megmossuk, megpucoljuk, kockákra vágjuk és forró olajban megsütjük. A párolt húst végül lepirítjuk és összekeverjük a sült krumplival. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és azonnal tálaljuk.
Mert rosszul tudják!
1. A Brassói aprópecsenye, kockákra vágott hús, összekeverve kockára vágott sült krumplival. Kicsit szárazabb kaja.
2. A borsos tokány, csíkokra vágott hús, szaftosan, pirospaprika nélkül, fehéres szafttal, mártással, borssal (fűszerrel) készült. Köretnek mellé adhatnak kifőtt tésztát, nokedlit, rizst.
3. A zöldborsós tokány majdnem ugyan olyan mint a borsos tokány, de lehet piros is (a pirospaprika fűszer miatt) és van benne zöldborsó is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!