Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért hívják sokan brassóinak...

Miért hívják sokan brassóinak a borsós húst?

Figyelt kérdés

Az eredeti, igazi recept


Hozzávalók:

50 dkg sertéscomb,

80 dkg krumpli,

5 cikk fokhagyma,

3 ágacska friss majoránna (esetleg morzsolt),

só,

bors,

olaj a sütéshez.

A húst kockára vágjuk, kevés olajon megfuttatjuk, rádobjuk a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a majorannát és fedő alatt puhára pároljuk. Ha szülséges, kevés vizet önthetünk alá. Időközben a krumplit megmossuk, megpucoljuk, kockákra vágjuk és forró olajban megsütjük. A párolt húst végül lepirítjuk és összekeverjük a sült krumplival. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és azonnal tálaljuk.


2022. jan. 27. 15:46
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
80%

9-es vagyok. :D

Lelehet pontozni. Nyilván van eredeti recept. Valahol, valamikor, valaki csinált egy ilyet, aminek a brassói lett a neve. De azt hittem 2022-ben már ott járunk, hogy nem állunk le ezen vitázni. Neked ez a brassói, nekem meg az. Azt a k*rva, le ne ugordjatok a Lánchídról. :O

2022. jan. 27. 16:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/23 A kérdező kommentje:
Nem én pontoztalak le, mindenkinek köszi a válaszokat
2022. jan. 27. 17:01
 13/23 anonim ***** válasza:
91%
Mar szinte senki nem hasznalja pontosan egyes etelek tradicionalis (alap) receptjeit ... mindenki hozza adott ezt azt - vagy turbozni akarta, vagy nem volt otthon megfelelo alapanyag es megprobalkoztak helyettesiteni valamivel. Aztan idovel ezek a modosulasok is megjelentek a konyhaasztalokon.
2022. jan. 27. 17:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/23 anonim ***** válasza:
83%
11. Szerinted hány olya étel létezhet még amit mai napig is pontosan ugyanúgy készítenek, mint amikor legelőször főzték meg? Mert szerintem már nemsok ilyen van.
2022. jan. 27. 18:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
Én nagyon szeretem borsóval is, csak azt már nem Brassóinak hívom.
2022. jan. 27. 18:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

Nagyjából úgy készítem, ahogy a Kérdező “eredeti” receptje írja, annyi különbséggel, hogy nyers, húsos kolozsvárit pirítok alá.

(Zöld)borsós húst is szoktam csinálni, de az inkább pörköltes jellegű.

2022. jan. 27. 19:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/23 anonim ***** válasza:
66%
A #2-ben linkelt cikkben többféle "eredet" is le van írva...
2022. jan. 27. 19:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
Anyám Brassóija egy pörkölt szerűség borsóval meg benne sültkrumplival. Borzalom. Na annyira nem szaftos mint a pörkölt, de van leve egy igazi Brassóihoz képest. A család meg két pofára eszi, én utálom, csak az enyémet eszem meg.
2022. jan. 28. 05:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/23 GLadislaus ***** válasza:
100%

Nem olvastam alaposan végig az egész topikot, így ha volt már, akkor elnézést kérek.

Szóval egy kis adalék a brassói kultúrtörténetéhez:

[link]

Nem írom le szavakkal, a tanulság annyi talán, hogy többféle dolog lehetséges ezen a néven, és lehet köztük borsós is.

2022. jan. 28. 11:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/23 anonim ***** válasza:
50%
Az igazi brassói lényege, hogy a maradékot összekutyvázzák és másnap az lesz a brassói.
2022. jan. 28. 19:33
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!