Miért hívják sokan brassóinak a borsós húst?
Az eredeti, igazi recept
Hozzávalók:
50 dkg sertéscomb,
80 dkg krumpli,
5 cikk fokhagyma,
3 ágacska friss majoránna (esetleg morzsolt),
só,
bors,
olaj a sütéshez.
A húst kockára vágjuk, kevés olajon megfuttatjuk, rádobjuk a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a majorannát és fedő alatt puhára pároljuk. Ha szülséges, kevés vizet önthetünk alá. Időközben a krumplit megmossuk, megpucoljuk, kockákra vágjuk és forró olajban megsütjük. A párolt húst végül lepirítjuk és összekeverjük a sült krumplival. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és azonnal tálaljuk.
Pont brassóiból nincs "igazi" recept.
Mindenkinek a sajátja az "igazi". :)))
3: hol????
Ugyanis étteremről étteremre is különbözőt kínálnak...
Brassóiban én még az életben nem láttam borsót...
Főzés egyébként olyan hogy úgy csinálod ahogy neked tetszik.
Azért, mert a brassói mindenhol más. Ahogy a töltött káposzta is mindenhol más ízű, meg a halászlé!
Nálunk a barassóiban van borsó, igen. Ahogy Hajdú-Biharban sok más családnál is. Sőt, szalmakrumplival esszük. ÉS? Sok Pesti étterembe meg egy zsírjára pirított pörkölt a brassói.
Igen , pont Nyíregyházán céges rendezvényen volt a borsós tokány brassóinak tálalva.
A Brassóit imádom, és nagyon vártam és hatalmas csalódás volt
Igen, találkoztam a pörköltes verzióval is :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!