Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért hívják sokan brassóinak...

Miért hívják sokan brassóinak a borsós húst?

Figyelt kérdés

Az eredeti, igazi recept


Hozzávalók:

50 dkg sertéscomb,

80 dkg krumpli,

5 cikk fokhagyma,

3 ágacska friss majoránna (esetleg morzsolt),

só,

bors,

olaj a sütéshez.

A húst kockára vágjuk, kevés olajon megfuttatjuk, rádobjuk a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a majorannát és fedő alatt puhára pároljuk. Ha szülséges, kevés vizet önthetünk alá. Időközben a krumplit megmossuk, megpucoljuk, kockákra vágjuk és forró olajban megsütjük. A párolt húst végül lepirítjuk és összekeverjük a sült krumplival. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és azonnal tálaljuk.


2022. jan. 27. 15:46
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
85%

Pont brassóiból nincs "igazi" recept.

Mindenkinek a sajátja az "igazi". :)))

2022. jan. 27. 15:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/23 anonim ***** válasza:
87%
2022. jan. 27. 15:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/23 A kérdező kommentje:
Egyes, ételkészítési ismereteken nem így tanítják:)))
2022. jan. 27. 15:53
 4/23 anonim ***** válasza:
93%
Ez az "eredeti, igaz recept" amit leírtál, ez a brassói vagy a borsos hús a te értelmezésedben?
2022. jan. 27. 15:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/23 anonim ***** válasza:
100%
Oké, a borsot borsónak olvastam bocsi:D
2022. jan. 27. 15:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/23 anonim ***** válasza:
93%

3: hol????


Ugyanis étteremről étteremre is különbözőt kínálnak...

2022. jan. 27. 16:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/23 anonim ***** válasza:
59%
Most nincs időm, d este vagy holnap leírom neked Kövi Pál: erdélyi konyha c, könyvéből a receptet.
2022. jan. 27. 16:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/23 anonim ***** válasza:
90%

Brassóiban én még az életben nem láttam borsót...


Főzés egyébként olyan hogy úgy csinálod ahogy neked tetszik.

2022. jan. 27. 16:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/23 anonim ***** válasza:
65%

Azért, mert a brassói mindenhol más. Ahogy a töltött káposzta is mindenhol más ízű, meg a halászlé!

Nálunk a barassóiban van borsó, igen. Ahogy Hajdú-Biharban sok más családnál is. Sőt, szalmakrumplival esszük. ÉS? Sok Pesti étterembe meg egy zsírjára pirított pörkölt a brassói.

2022. jan. 27. 16:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/23 A kérdező kommentje:

Igen , pont Nyíregyházán céges rendezvényen volt a borsós tokány brassóinak tálalva.


A Brassóit imádom, és nagyon vártam és hatalmas csalódás volt


Igen, találkoztam a pörköltes verzióval is :(

2022. jan. 27. 16:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!