A kovász rossz szagát ((ha nem etettem időben és eleget)) a többszöri felfrissítésen kívül hogyan lehet még helyre hozni?
Rossz szag alatt nem a kovásznak a természetes savanyú illatát értem.
Azt gondolom, hogy a rossz szag a kártékony baktériumok elszaporodása miatt alakult ki. A jótékony baktériumok pedig tapasztalat alapján: nem szállnak csatába velük. A tapasztalatom tehát az, hogy etethetem tovább, de az ugyanúgy rossz szagú marad.
Arra vagyok kíváncsi, hogy a kártékony baktériumokat mivel tudnám elpusztítani, de ugyanakkor a jótékony baktériumokat ne pusztítsák el.
Többségetek azt válaszolná, hogy nem lehet sehogy se. Kérem, hogy megfontolatlan kijelentést ne tegyetek! Az, hogy nem tudtok róla, hogy létezik, nem azt jelenti, hogy sehogy se lehet!
Aki tud utat, módot, az legyen szíves ossza meg! Köszönöm szépen!
Gomba, nem baktérium.
Nem tudod szelektíven kiválogatni, ezt a kovászt kidobod és eljezdesz egy újat etetni vagy kérsz olyantól, akinek van (pékség, másik kenyérsütő - fórumokon találsz biztos környékbelit).
"Többségetek azt válaszolná, hogy nem lehet sehogy se. Kérem, hogy megfontolatlan kijelentést ne tegyetek! Az, hogy nem tudtok róla, hogy létezik, nem azt jelenti, hogy sehogy se lehet!"
Nyilván senki nem kezd évekig tartó, és száz-milliókat felemésztő kutatásba, amikor a régi kovász kidobásával és az egy új elindításával 8 nap alatt működő kovászt lehet létrehozni. Ami csak egy kiló liszt egy liter víz és 2 befőttes üveg befektetést igényel.
[Ahhoz amire te kíváncsi vagy, létre kellene hozni egy mikrobiológiai labort, megnézni a kovász gomba- és baktérium flóráját jószagúan, majd rossz szagúan, meghatározni, hogy milyen speciesek okozzák a különbséget, majd pedig kideríteni, hogy a rossz szagot okozó gombákat és bacikat milyen antibiotikummal és antimikotikummal lehet elpusztítani úgy, hogy a hasznosaknak kutya baja ne legyen. Ez egy több évig tartó, sokmilliós projekt lenne. De senki nem kutatta, és senki nem tudja. Nem éri meg kutatni! Dobd ki a régit, és indíts egy újat!]
Húha, azt ajánlom, olvasgass még a témában.
Melegen ajánlom a kovászlabort, ott minden le van írva, a kérdésedre a válasz is.
szóval megrohadt a kovászod amit ki kell dobni de nem akarod kidobni
rossz hír hogy bizony ki kell dobnod
(egyébként attól függően hogy mennyire erjedt túl, 3-4 etetéssel simán visszahozható az életbe)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!