Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » ? Kovász lehűtése

? Kovász lehűtése

Figyelt kérdés

Mi a tapasztalatotok, hogy hogyan érdemes kovászt lehűteni? Amikor aktív vagy amikor felfrissítetted vagy amikor már lemenőben van?

Melyik módszert használva mennyi idő után éled ujjá?



2021. dec. 13. 19:25
 1/3 anonim ***** válasza:
Bármilyen állapotában lehűtheted. Ugyanúgy viselkedik kiengedés után, ha "él". Mindegy neki, ha jó a kovász. Pékmesternél (nem jut eszembe a neve), de versenyekre jár világszerte évek óta ugyanazt a kovászt használja, csak etetni kell. Hülyén hangzik az etetés szó, de pont láttam a műsorát.
2021. dec. 13. 21:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

Én úgy szoktam hogy etetés után 1.5 óraval hűtöm. Így 12 óra helyrtt kb 5 nap alatt érik be és 7 nap után van kb újra összeesve. Olyankor kiveszem, szobahőn hagyom melegedni. Megetetem.

Ha sütni akarok, minimum még egy etetés kell neki a szokásos 10-12 óra múlva. Ha nem, akkor ugyanúgy vissza hűtő


Egyébként barhogy is teszed hutobe, ugyanaz fog tortenni mint szobahon, csak lassabban. Tehat ha eretten teszed, 2-3 nap utan ki kell venni etetni hogy ne rohadjon be. Viszint ha tartisitas miatt hutozod akkor erdemes ugy ahogy korabban irtam

2021. dec. 14. 09:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a logikus levezetést!
2021. dec. 15. 08:34

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!