Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ez a süti menthető még valahog...

Ez a süti menthető még valahogy, vagy segíthet a lehűtés?

Figyelt kérdés

[link]


Ezt a receptet készítettem el, de nem sikerült. Hiába takartam le alufóliával és sütöttem már tovább egy negyed órával a belseje szinte teljesen híg míg a tészta már ég. Arra gondoltam, ha lehűtöm talán a mascarpone miatt besűrűsödik annyira hogy vágni lehessen, de félek ha ilyen híg még ez sem segít. Ráadásul a leveles tészta miatt gondolom ígyis béna lesz lehűtve. :( Elkeseredtem, mert mindent betartottam ráadásul a krémsajt se olcsó és most lehet mehet a kukába. Gondoltam kezdésnek ez nem tűnik nehéz receptnek.:(


2019. júl. 20. 14:45
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
86%
Hűlés közben besűrűsödik, bár ehhez a recepthez nem Mascarponét kellett volna hasznalni.
2019. júl. 20. 14:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 A kérdező kommentje:
Azt hittem az a krémsajt. :( Akkor ez a baj?
2019. júl. 20. 14:51
 3/11 anonim ***** válasza:
97%
Hú, hát nekem a képen is “szalonnásnak” tűnik az alja, pedig a leveles tésztát művészet eláztatni. Nekem soknak tűnik két deci tejszín a fél kiló mascarpone mellé, elvégre nem sajttorta recept. Igazából nem tudom, segíthet-e ezen bármi, de nem te rontottad el, a recept vacak.
2019. júl. 20. 14:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
73%

“Azt hittem az a krémsajt. :( Akkor ez a baj?”

Nem az a baj. A mascarpone ugyanúgy krémsajt, a receptben azért van más, mert az olcsóbb, de ugyanaz a kettő.

2019. júl. 20. 14:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
97%
A mascarpone is kremsajt, de azzal nem igazán szoktak sütni. A levelestesztat meg pont hoyg könnyű eláztatni. De nyugi, be fog sűrűsödni, jó lesz az.
2019. júl. 20. 15:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Mascarpone is krémsajt, lidls kb 600 forint volt múlt héten 500 g

Kérdező, pohárkrémként minden ehető ;)

2019. júl. 20. 15:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell kidobni akkor sem, ha folyós marad. Ha ízre jó, akkor fogd fel úgy, mintha sodóval öntötted volna le, és azért folyik. Egyébként ha lehűl, besűrűsödhet annyira hogy megmaradjon.
2019. júl. 20. 16:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Én is a pohárkrémet akartam javasolni. Nem vagyok nagy művész a konyhában, így gyakran eszünk pohárkrémeket piskótával és reszelt csokival itthon :D


Elkeserítő, tudom, de szerintem önmagában egy sikerélmény, hogy az ízeket azért sikerült eltalálnunk. Nyilván jó érzés egy szép tortát megenni, de még jobb egy igazán finomat.


A leveles tésztát sem dobnám ki amúgy, arra még rá van tapadva a fini töltelék, én felgöngyölném és enném úgy, ahogy van.

2019. júl. 20. 16:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
89%

A recept béna, arról nem beszélve, hogy mit ért két doboz kremsajt alatt? Ha azt szeretné, hogy érthető legyen, grammban kellene írnia. A képen látszik, az övé sem sikerült, tönkretette a levelestésztát.

Próbálj pohárdesszertet csinálni belőle, de ha bedobod a hűtőbe, meg fog szilárdulni annyira, hogy ehető legyen.

2019. júl. 20. 16:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Legközelebb ha ilyesmit sütsz, először a tésztát tedd a formába, kend meg tojásfehérjével a felszínét és 5-7 percre rakd a sütőbe, csak utána töltsd meg és süsd készre. A fehérje megsül, nem engedi át a nedvességet, így nem fog elázni a tészta.
2019. júl. 20. 16:31
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!