Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kemény maradt a bab a levesben...

Kemény maradt a bab a levesben, menthető még valahogy?

Figyelt kérdés
2011. nov. 26. 16:36
 1/7 anonim ***** válasza:
pl. visszateszed a tűzhelyre, és főzöd tovább?
2011. nov. 26. 16:47
 2/7 anonim ***** válasza:
Ha le tudod paszírozni akkor próbált meg és azután le kell szűrni. Lesz belőle egy jó babpüré. Természetesen be kell rántani és habarni. Tégy rá piritott szalonna tarént. Izesitsd cukorral és ecettel, vagy csak tejfölt csurgass tálaláskor a tetejére. Nekem izlett., Jártam már én is ugy, sőt többször, mivel a szárazbabba belekevernek régit is. De találkoztam már babkonzervbe is "csörgő babbal".
2011. nov. 26. 16:48
 3/7 A kérdező kommentje:

Első, nem rossz ötlet:)

Az a baj, hogy a többi zöldség, meg a hús már mállik szét. Valahol olvastam, hogy szódabikarbónát szoktak beletenni, attól megpuhul, csak nem emlékszem, hogy mennyit...

2011. nov. 26. 16:56
 4/7 anonim ***** válasza:
38%

nehogy szódabikarbónát tegyél bele - vedd ki a húst és a zöldségeket, a többit meg tedd vissza főni

máskor meg csak a majdnem puha bab mellé teszed be a zöldségeket

2011. nov. 26. 16:58
 5/7 anonim ***** válasza:

első vagyok, és csak azt tudom tanácsolni, amit a 16:58-as válaszoló is írt: szedj ki minden mást egy tálba, és főzd tovább a babot a lében (ha kevés van, önts hozzá egy kis vizet, meg 1 fél kiskanál ételízesítőt)

majd megpuhul

a szódabikarbónát meg felejtsd el, de gyorsan :)

2011. nov. 26. 17:04
 6/7 anonim ***** válasza:
Szódabikarbonát felsd el !!! Mert könyen át veheti a leves izét !!
2011. nov. 26. 18:06
 7/7 anonim ***** válasza:
Ha csak pici szódabikarbónát teszel bele,nem lesz tőle a leves rossz,de a bab hamar megfő.
2011. nov. 26. 21:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!