A levesben benne marad p sárgarépa vitamintartalma?
:S Ezek szerint nem sokat ér, megfőve.
:(
a C vitamin csak 190 celsius fok fölött bomlik el.
éppen ezért a forró teába csepegtetett citromlé se veszti el jótékony hatását, a közvélekedéssel ellentétben...
A zöldségek nemcsak a vitaminoktól egészségesek. rengeteg nyomelem van bennük , ami szervezet számára nélkülözhetetlen. a rostokról nem is beszélve...
nyugodtan edd a levesben főtt répát, csak egészségedre fog válni.
Szia!
Már az áztatásnál is vesztenek a zöldségek a vitamintartalmukból!
A főzés kimondottan roncsolja "őket".
Ezért ajánlott inkább rövid ideig párolni,gőzölni a zöldségételeket.
Például a húsleves és egyéb hosszú főzési időt igénylő ételek zöldségeinek a C-vitamin tartalma 95%-a megsemmisülhet!
Persze ettől még nagyon is egészségesek!
Igazából a sárgarápából főzve, párolva több mindent tud felvenni a szervezet.
"A legtöbb zöldségfélével ellentétben, a sárgarépa főzve táplálóbb, mint nyersen. A vastag sejtfalak miatt a szervezet a nyers sárgarépa bétakarotin-tartalmának mindössze 25%-át képes hasznosítani. A főzés során azonban károsodnak a sejtfalak, így a szervezet számára a karotin hozzáférhetőbbé válik, és ha az ételben a felszívódáshoz szükséges zsírok is jelen vannak, akkor a sárgarépa karotintartalmának több mint a fele hasznosul."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!