A levesben benne marad p sárgarépa vitamintartalma?
Ez csak a karotinra vonatkozik, a vitaminokra sajnos nem.
Ezt találtam:
Az előkészítő műveletek során az élelmiszereket nem szabad sokáig vízben áztatni. A mosást hideg vízben végezzük.
Az ételkészítés során elsősorban a párolást, gőzölést, grillezést, fóliában sütést alkalmazzuk.
Főzéskor a vitaminveszteség elérheti az 50 %-ot
Párolásnál 15 - 20 %
Gőzölésnél 6 - 7 %
Az ételeket nem szabad hosszú ideig melegen tartani.
Lehetőség szerint friss élelmiszert használjunk, mert minél hosszabb a tárolás, annál nagyobb a vitaminveszteség.
A C- vitamin bomlása már tárolás közben elkezdődik.
100 gr paradicsom frissen 42mg C- vitamint tartalmaz, 20 'C-on 1 nap tárolás után már scak 26 mg-ot. Optimális tárolási körülmények között (sötét, hüvös hely) a vitaminveszteség csökkenthető.
A c vitaminra egyébként 40-60 fokot írnak általában, hogy teljesen elbomlik, de keress rá a gugliban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!