Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A levesben benne marad p...

A levesben benne marad p sárgarépa vitamintartalma?

Figyelt kérdés
2011. júl. 6. 16:35
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Ez csak a karotinra vonatkozik, a vitaminokra sajnos nem.


Ezt találtam:

Az előkészítő műveletek során az élelmiszereket nem szabad sokáig vízben áztatni. A mosást hideg vízben végezzük.

Az ételkészítés során elsősorban a párolást, gőzölést, grillezést, fóliában sütést alkalmazzuk.

Főzéskor a vitaminveszteség elérheti az 50 %-ot

Párolásnál 15 - 20 %

Gőzölésnél 6 - 7 %

Az ételeket nem szabad hosszú ideig melegen tartani.


Lehetőség szerint friss élelmiszert használjunk, mert minél hosszabb a tárolás, annál nagyobb a vitaminveszteség.

A C- vitamin bomlása már tárolás közben elkezdődik.

100 gr paradicsom frissen 42mg C- vitamint tartalmaz, 20 'C-on 1 nap tárolás után már scak 26 mg-ot. Optimális tárolási körülmények között (sötét, hüvös hely) a vitaminveszteség csökkenthető.

[link]


A c vitaminra egyébként 40-60 fokot írnak általában, hogy teljesen elbomlik, de keress rá a gugliban.

2011. júl. 7. 15:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/12 A kérdező kommentje:
Thank everyone köszönöm Nektek.
2011. júl. 7. 18:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!