Hogyan lehet lehűteni a teát leggyorsabban?
Figyelt kérdés
2013. jún. 15. 20:35
1/8 anonim válasza:
Egyik pohárból a másikba öntögeted, így nagyon gyorsan elhűl. Kis ügyesség is kell ahhoz, hogy a fele ne mellé menjen. :)
2/8 anonim válasza:
Egyik bögréből a másikba öntögeted, úgy hogy közben az éppen üres bögrét mindig a csap alá tartod (amiből folyass hideg vizet) :)
Vagy úgy is jó, ha a teásbögrét belerakod egy nagyon tálba, amiben hideg víz van. (ha nem akarsz öntögetni) :)
3/8 anonim válasza:
Én ugy szoktam, hogy öntök ki egy pohárba és azt egy nagyobb hideg vízzel telt edénybe állítom. Vagy kiteszem az ablakba. :)
4/8 anonim válasza:
A kisfiamnak úgy szoktam csinálni, hogy a bögrét csak kb. 2/3-ig engedem forró vízzel, abba teszem a filtert és amikor jól kiázott, akkor felengedem hideg vízzel. Ha nem olyan teát csinálsz, amit kifejezetten hosszan kellene áztatni (pl. gyógyteák), akkor gyakorlatilag kész van olyan 3-4 perc alatt a hideg tea.
5/8 anonim válasza:
Rosszul írtam! Nem 2/3-ig engedem forró vízzel, csak 1/3-g!
6/8 anonim válasza:
Én fel szoktam tölteni a mosogatót hideg vízzel, kb olyan magasságig, ameddíg a tea a bögrében van, és beleállítom a bögrét. Nagyon hamar lehűti.
7/8 anonim válasza:
a legkevesebb energia elpazarlásával az jár, amit már írtak fentebb is: kb. egyharmad bögre forró vízbe lógatod a filtert, majd miután kiázott, megcukrozod, citromozod, akármized, majd felöntöd hideg vízzel... ennyi
8/8 anonim válasza:
Már nem mostani kérdés tudom, de ilyen választ nem láttam.
Én úgy szoktam, hogy a forró teába, a bögrébe dobok 3 jégkockát. A bögre felső részében levő tea, egyből hideg lesz, azonnal iható hidegen.
Ui.: Mindig benn van a jégkockakészítő forma a fagyasztóban, ilyenkor kiveszek belőle 3-4 db-ot ahogy a szükség megkívánja, és újratöltöm, és mehet vissza amélyhűtőbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!