Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Tízóraiztam és a sonkás...

Tízóraiztam és a sonkás kenyérhez véletlen egy óriásit haraptam a paprikából, amiről kiderült, hogy csípős. Mit egyek/igyak, hogy a lehető leggyorsabban megszűnjön a csípés, mert már jobban izzadok, mintha maratont futnék?

Figyelt kérdés
2011. máj. 10. 10:53
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Tejet, az segít, hogy megszűnjön a csípős érzés.
2011. máj. 10. 10:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
63%
Lógasd a nyelvedet egy pohár hideg vízbe, és kortyolgass is belőle.amúgy magától is elmúlik:))
2011. máj. 10. 10:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 A kérdező kommentje:
Köszi a tejes tippet, segített. Legközelebb a nyelvlógatósat kipróbálom :)
2011. máj. 10. 10:59
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
hideg tejbe lógattam a nyelvem,meg ittam én is...
2011. máj. 10. 11:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
A szénsavas víz, a szódavíz is enyhíti.
2011. máj. 10. 11:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:

Amatőr... nem bírja a csípős paprikát :)


Lihegni semmiképp se lihegj (ha legközelebb így jársz), mert az még jobban erősíti a hatást.

2011. máj. 10. 12:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
Ha velem ilyen történne, jobban aggasztana, hogyan lehetne megakadályozni azt, hogy másodszor is élvezzem. ;D
2011. máj. 10. 12:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Ilyenkor legközelebb kapj be vmi zsírozsat, ugyanis a csípős dolgok zsírban oldódnak.
2011. máj. 10. 13:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
68%

A kapcsaicin lugokban, alkoholban, éterekben oldódik, VÍZBEN NEM!!! Úgy hogy hiába iszol rá vizet, nem segít!

[link]


"Színtelen, szagtalan, kristályos vagy viaszos anyag. Olvadáspontja 62–65 °C. Nagyon stabil vegyület: sem melegítésre, sem fagyasztásra nem sérül, nem bomlik. Lúgokban, alkoholban, éterben oldódik, de hideg vízben oldhatatlan – ezért nem segít, ha a paprika csípését vízivással próbáljuk enyhíteni. Csípősnek azért érezzük, mert ingerli a szájban lévő fájdalom- (hő-)érzékelő idegvégződéseket. Ezeket tartósan érzéketlenné teszi, ezért a rendszeres chilifogyasztók ugyanazt a paprikát kevésbé érzik csípősnek, mint a gyakorlatlanok. Fokozza az ízleléshez szükséges nyálképződést is. Elsőre irritálja a bőrt, de többszöri alkalmazása érzésteleníti a kezelt területet."


Üdv!


ui.: a vajas vagy zsíros kenyér hatásosabb..meg esetleg egy pohár sör

2011. máj. 10. 14:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
Bocsi, kapszaicin, nem kapcsaicin..mellé nyúltam, de nagyon
2011. máj. 10. 14:12
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!