Hogyan tudnék a leggyorsabban savanyú uborkát eltenni télire?
Figyelt kérdés
Egy másfél éves gyerek mellett nem állhatok egész nap a konyhában, ezért keresek valamilyen jól bevált és gyors receptet. Köszönöm.2011. aug. 4. 20:40
1/5 anonim válasza:
ha kapkodsz
de akkor olyan szar lesz hogy a teveszarnak hányingere lesz tőle
2/5 anonim válasza:
Vizet felforralsz, teszel bele Szilas megnevezésű uborkatartósítózert, főzöd ameddig kell, miután meghűlt a megmosott tiszta ubira öntöd a levet. Légmentesen le kell zárni. Fontos, hogy a tartósítószeres felöntőlé ne legyen meleg!!!
3/5 A kérdező kommentje:
Elsőnek, ne itt szórakozz ha unatkozol, én komolyan kérdeztem és láss csodát a második válaszoló tudott rendes választ adni. Kedves második, köszönöm szépen. Azt hiszem láttam is a boltban múltkor ilyet, megpróbálom azzal.
2011. aug. 4. 21:08
4/5 anonim válasza:
A recept a következő 60 liter savanyúsághoz:
18 L víz
2.4 L 20% ecet
1.8 kg cukor
90 dkg só
18 g bórkén
5 dkg timsó
2 dkg citromsav
6 dkg na-benzoát
4 szál kapor
szemesbors
babérlevél
torma ízlés szerint.És a vizet nem kell felforralni, csak simán hidegen összekeverni a hozzávalókkal.Tuti, kipróbált recept.
Ha kevesebb kell arányosan osztod a hozzávalókat.Ahogy a levet összekeverted, csak beledobod az ubikat, vagy akármilyen savanyúságnak valót.Műanyag hordóban, akárhol eláll egy évig is, de tovább is.
5/5 anonim válasza:
Én több mint harminc éve szintén sima hideg vízben rakom el az előttem szóló recept szerint.Tormát és kaprot kihagyom mert nem szeretem. Két évig is eláll.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!