Hogyan lehet a lehető leggyorsabban megcsinálni a kandírozott narancshéjat?
Figyelt kérdés
Még sosem csináltam, de elég sok narancshéjam gyűlt most össze, és nem szeretném kidobni.
Kipróbált, bevált recepteket kérnék!
Köszi előre is
2010. dec. 24. 13:01
1/2 anonim válasza:
friss narancshéjból kell, amit most hámoztál és mivel 1-2 napig áztatni kell, nincs kész hamar
2/2 anonim válasza:
az én gyors receptem. Levágod a fehér részét, ez úgy a legegyszerűbb, ha eleve krumplihámozóval pucolod. Felteszed főzni annyi vízzel, hogy épp ellepje, felforralod, leöntöd a levét, leöblíted, újabb adag víz, hogy ellepje, ezt a sort 3x ismétled. Ettől lesz puha, és nem lesz keserű. Ha a 3. levet is leöntötted róla, akkor tedd a tűzre, kicsit ereszt magából levet, majd annyi cukorral szórd meg, amennyi kb a narancs héja, tehát ellepje. Főzd sziruposra, amíg jó átlátszó lesz és nyúlós, kb 15 perc, majd sütőpapírra tedd ki, hadd dermedjen. ez max 40 percet vesz igénybe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!