Ha valaki beszólogat és okoskodik mikor megtudja hogy nem eszek húst akkor hogyan lehetne az ilyet lehűteni?
Eddig is kaptam egyes primitív emberektől az ívet, de ma egy kolbásszal kelő, szalonnával fekvő, 150 kilós "néni" volt kedves idióta b_zi k_csögnek titulálni és fél órán keresztül tartott előadást arról, hogy hogyan fogom hús nélkül lassan kinyírni magam.
Ti hogyan hárítjátok az ilyen beszólásokat?
Ha normális érveket mondok, nekik az sem jó, mert hát na, az ilyet nem lehet meggyőzni..
HONNAN tudja egy "néni" - aki feltehetöen nem a családodhoz tartozik, hogy te vegetáriánus vagy?
Mert ha ezzel "dicsekedsz", "reklámozod", akkor nem csodálkozz, ha utána beszólnak.
Az, hogy mit eszel, magánügyed, de éppen ezért nem is kell másoknak/idegeneknek tudni erröl.
De miért is titkolná? Nyilván nem kiabálja ki az ember, de én simán közöltem boltban vagy étteremben :)
Egyszer volt egy bunkó, azzal nem foglalkoztam, másoknak semmi bajuk nem volt vele. Max. megkérdezik, csirkét sem eszem? Az fárasztó.
(Bár nem vagyok vegetáriánus, voltam és most is majdnem teljesen az vagyok.)
Kár az energiáért, ha nagyon kedved van érvelni, megteheted, de nem sok esélyt adok rá, hogy az efféléket meggyőzd. Ja de ha tényleg azokat a szavakat használta, hát én végigmérném, mint egy nagyon gusztustalan valamit a földön és otthagynám.
Nem azt irtam, hogy titkolja, csak sajnos elég sokszor tapasztaltam, hogy aki nek eszik húst, az igen agresszivan akar másokat ennek helyességéröl meggyözni.
Mint irtam, az, hogy ki mit eszik, magánügye, ha valaki "tériteni" akar akkor a legegyszerübb arrébb menni és nem vitatkozni vele.
#5: Igen, ismerem azt a fajtát. De az #1-ben az szerepelt, hogy magánügy, az evés pedig eléggé publikus, elmegyünk egy étterembe vagy szállodába és voila... Igenis természetes, hogy idegenek is megtudják. De miért is ne? Nincs abban semmi.
A kérdés alatti szövegből sem az derült ki, hogy térített a kérdező, hanem hogy valakiben kiverte a biztosítékot az, hogy más húsfogyasztás nélkül akar életben maradni. Egyesek szerint az közel lehetetlen, de minimum nagyon egészségtelen. Itt a húsfogyasztó próbált téríteni...
hát én sose mondtam senkinek, hogy ne egyen húst, viszont többször hallgattam azt, hogy úristen, kinyírom magam, meg gyenge vagyok, meg egyek húst...
egyébként szólj vissza neki, hogy nem leszel olyan hájas, mint ő...
"elmegyünk egy étterembe vagy szállodába és voila"
Én nem vagyok vegetáriánus, ennek ellenére nem egyszer fordul elö, hogy étteremben húsmentes valamit rendelek, mert éppen arra van kedvem. Ha v alaki megkérdezi, akkor ezt is válaszolom neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!