Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Ha valaki beszólogat és...

Ha valaki beszólogat és okoskodik mikor megtudja hogy nem eszek húst akkor hogyan lehetne az ilyet lehűteni?

Figyelt kérdés

Eddig is kaptam egyes primitív emberektől az ívet, de ma egy kolbásszal kelő, szalonnával fekvő, 150 kilós "néni" volt kedves idióta b_zi k_csögnek titulálni és fél órán keresztül tartott előadást arról, hogy hogyan fogom hús nélkül lassan kinyírni magam.

Ti hogyan hárítjátok az ilyen beszólásokat?

Ha normális érveket mondok, nekik az sem jó, mert hát na, az ilyet nem lehet meggyőzni..

2013. febr. 27. 18:12
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

shiNIN: ez igy, ahogy irod, szerintem rendben van, akinek ezzel baja van, azzal nem érdemes foglalkozni.

Én ugyan mindenevö vagyok, (aránylag kevés húst fogyasztok), de engem nem zavar, ha másnak fontos a húsmentes étkezés. Söt ha valaki jön hozzánk, és elöre szól, akkor neki külön készitek valamit, ami hús nélküli, hogy ne a köritésekre legyek rászorulva.

De ez a tolerancia csak addig müködik, amig kétoldalú, és a vendég sem kezd megjegyzéseket tenni a többiekre, mint pl a kérdezö: " kolbásszal kelő, szalonnával fekvő, 150 kilós néni" - EZ a stilus nálam azért elég negativ.

Szóval mindkét oldal viselje el a másikakat megjegyzések nélkül és akkor jóformán nincs konfliktus.

2013. febr. 27. 22:52
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Sz*rd le az ilyet magasról, mást nem lehet tenni.

Nem tudom melyik válaszadónak:

Ugyan, miért lenne már a vegetarianizmus egy olyan dolog, amit titkolni kell. Titkolod a vallásod is, azt is, hogy sportolsz-e, vagy jársz-e színházba? Ezek pont ugyanolyan dolgok, életvitellel kapcsolatosak. Nem bűn, ha tudnak róla mások is, de nyilván nem kell minden ismeretlen orra alá dörgölni. De ha éppen szóba kerül, ne hogy már ne mondhassa meg az ember, "mert mit szólnak majd"...

Étterembne igenis meg szoktam mondani, hogy vegetáriánus vagyok, és érdemes is, mert ez esetben esetleg odafigyelnek arra, hogy zselatin, egyéb állati eredetű származék se kerüljön az ételbe, míg alapjáraton nem feltétlenül. Ráadásul ha kinyitja az ember a száját, és megkérdi, milyen vegetáriánus ételek vannak, rengetegszer felajánlották már, hogy tudnak készíteni vagy 5 féle más ételt is, ami az étlapon nem szerepel pl. Olyan is volt, hogy egy étteremben abszolút nem találtam vegetáriánus részleget az étlapon, megkérdeztem, kiderült, hogy körülbelül bármit elkészítenek, amit szeretnék.

Nyaraláskor is: ha az étel nem svédasztalos, akkor muszáj bejelenteni a hotelban, hogy van vegetáriánus is. Bár néha a svédasztalosnál sem árt szólni, mert ott is előfordul, hogy kimerül 2-3 féle zöldségben a választék.

Aztán, család: családi összejöveteleken, ebédekénél így is, úgy is feltűnik mindenkinek. Éveken át hiába mondja az ember, hogy nincs kedve a húsos ételhez most.

Barátok: nem arra valók, hogy őszinte legyen velük az ember? Nyilván hazudhatom minden közös étkezés alkalmával, hogy csak nincs kedvem, meg minden mcdonald's-ba való invitáláskor is kérhetek bűnrossz, műanyagsalátát, mondván, hogy a többi igénytelen gyorskaja - de most minek hazudjak a saját barátaimnak meg titkolózzak előttük?

Kollégák: nyilván nem kell az orrukra kötni, de egy munkahelyen is óhatatlanul kiderül 1-2 közös ebéd után. Legalábbis nálam eddig valahogy mindig rákérdezett mindenki, hogy pl. miért nincs hús a szendvicsembe, vagy miért csak zöldséges ételeket hozok. Nem kötöttem az orrukra, de egyszerűen feltűnik az embernek.

Magyarán igazából elég sok olyan élethetlyzet van, ahol ez kiderül. Az evés nem egy privát dolog, sok esetben ez egy közösségi cselekvés. Normális dolog, hogy a közelebbi ismerősök, tehát egy elég széles csoport tud erről. Semmi titkolnivaló nincs benne.

A térítős baromságra meg egyvalamit mondok: 12 éve vagyok vegetáriánus, ez alatt egy embert nem próbáltam még meggyőzni. Ellenben ahányszor kikotyogta egy-egy barátom valami idegennek, rögtön az volt a reakció, hogy "dehát mért, húsra szükség van!" Stb., stb. 99%-ban nem a vegák azok, akik győzködnek bárkit is. Nézz csak körül ebben a topicban: minden vegetáriánus kérdéshez betér 1-2 majom, aki képtelen a kérdésre válaszolni, csak győzködi a többieket arról, hogy húst kell enni.

2013. febr. 28. 10:11
 13/20 anonim ***** válasza:

Bocs, de NEM azt mondtam, hogy titkolni kell, hanem azt, hogy nem kell fünek-fának elmesélni.

A családban természetesen tudnak róla, étteremben te döntöd el, hogy szólsz-e, vagy anélkül is van megfelelö fogás az étlapon.

Viszont a téritös dolog sok esetben fennáll (NEM rád vonatkoztatom, mert a válaszodból az derül ki, hogy te a toleráns vegetáriánusok közé tartozol), de több esetben volt már olyan, hogy vegyes társaság esetében elkezdtek megjegyzéseket tenni, hogy a húst is evök "hulladarabokat" esznek, "gyilkosok", stb., ami szerintem nem helyénvaló. Persze ez forditva is igaz, aki húst eszik, annak is el kell fogadnia, hogy van, akinek az nem ehetö kategória.

Akik meg nem képesek felfogni, hogy MINDENINEK joga van azt enni, amit ö személy szerint helyenke tart, azokkal nem érdemes leállni vitatkozni, mert úgysem lehet öket meggyözni.

2013. febr. 28. 13:23
 14/20 anonim ***** válasza:

Az ipari húsevésnél azért már rezeg a léc... Én se szoktam beszólni, ha nem provokálnak és nem bunkók, de nem tartom fairnek, ahogy az ember az állatokkal bánik. S akkor még nagyon szépen fogalmaztam. De aki megveszi a húst, az azért nem azon a szinten mozog, mint aki kínozza az állatot. Én is környezetszennyezek feleslegesen még azzal is, ha veszek egy agyoncsomagolt terméket, de nem tudom megvenni máshogy, s ha nem is létkérdés, de nekem jó, kell az a civilizációs dolog (de gyümölcsnél is előfordul, bár igyekszem kihagyni legalább a csomagolást, ha már szállítás, műtrágya, miegyéb van :(). Ja és motorozom is, csak és kizárólag hobbiból... De nem leszek környezetet békén hagyó remete az erdőben, sajnálom, ez van.

Ja és amit nem bírok, az az álszentség. Találkoztam egy vallásos sráccal, aki egy legyen nem bírt volna agyoncsapni, s előadta, hogy "a kisbárány ÖRÜL, amikor húsvétkor levágják"... Hát persze.

2013. febr. 28. 18:47
 15/20 anonim ***** válasza:

Kérdezz vissza: ő szokott-e macskát enni?

A válasza az lesz, hogy nem, mert gusztustalan.

Válaszod: szerinted minden hús gusztustalan, nemcsak a macska.

2013. márc. 1. 10:32
 16/20 anonim ***** válasza:
#15: Á, nem hiszem, hogy megértené. Valószínűleg hülyének nézné a kérdezőt. Szerintem nem muszáj vitázni, én közölném, hogy szerintem nincs igaza, de ez magánügy és kerülném. Ha minden beszólóra energiát pazarolnék vagy megpróbálnám meggyőzni...
2013. márc. 1. 15:54
 17/20 anonim ***** válasza:
shiNIN: 100%-ig egyetértek veled, mást nem lehet és nem érdemes tenni.
2013. márc. 1. 17:42
 18/20 anonim ***** válasza:
Kérdezd meg, hány évesnek tetszik lenni? Majd ha 120 lesz, elhiszem, hogy tényleg az az egészséges, ammiről előadást tetszik tartani.
2013. márc. 1. 20:53
 19/20 anonim válasza:
megfognám magam és elnézést kérnék ezért hogy élek..
2013. márc. 8. 19:42
 20/20 anonim válasza:

Csak irigykednek h te kibírod hús nélkül :D

Am meg le kell szarni...

2013. márc. 12. 18:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!