Hogyan érdemes használni a klímát a kocsi lehűtéséhez: jóval hidegebbre a szükségesnél, hogy gyorsan lehűljön, és utána vissza a kívánt hőmérsékletre, vagy inkább eleve a kívántat állítsam be, amit így lassabban ér el, de kevesebbet fogyaszt?
Figyelt kérdés
2021. máj. 1. 22:44
1/11 anonim válasza:
Kevesebbet nem fogyaszt, ez nem inverteres klíma. Ugyanannyit fogyaszt az autó ha be van kapcsolva a klíma attól függetlenül milyen hidegre állítod. Ha feljebb veszed kever hozzá meleg levegőt csak ennyi.
2/11 anonim válasza:
Fogyasztás szempontjából két eshetőség van: működik-e a klímakompresszor vagy sem. Attól hogy kicsit magasabb hőmérsékletre állítod még ugyanannyit fogyaszt. De hirtelen nagyon hideget ne fujass, mert könnyű megfázni.
3/11 A kérdező kommentje:
Ti hogyan csináljátok? Max hidegre állítjátok, aztán vissza? Megfázni inkább úgy lehet, ha magadra irányítod a hideg levegőt, de azt lehet másfelé is, és ha már elég hűvös van, akkor visszaveszed.
2021. máj. 1. 22:55
4/11 A kérdező kommentje:
Vagy eleve a kívánt hőmérsékletet érdemes beállítani, és a ventillátort maxra tenni, hogy hamar elérje?
2021. máj. 1. 22:56
5/11 anonim válasza:
Beállítod annyi fokra, amennyit szeretnél és megvárod míg lehül. Így nem fázol meg, de nem lesz meleged. Fogyasztás ugyanannyi kb., ha klímáznál magas fokozaton, mintha alacsony fokozaton, mert a klímakompresszor jár.
6/11 anonim válasza:
Én ha meleg van nagyon akkor mindig teljesen hidegre veszem de az enyém manuális. Ha már eléggé léhűtött akkor kicsit melegebre veszem.
Digitálisat is vezettem azt hagytam mindig 22 fokon és kész.
7/11 anonim válasza:
Ahogy az automata is csinálja. Először minél hamarabb lehűt, utána tartja az adott hőmérsékletet.
8/11 anonim válasza:
Nekem is digit klímás van, 22 fokra beállítom és azt csinálja, hogy elsőre megküldi maxon, ahogy a csövön kifér, majd ahogy hűl a levegő úgy veszi le egyre gyengébbre.
Ez nálam kb. fél perc alatt beállítja a hőmérsékletet és bár elég erős klíma van az autómban, feltételezem így a leghatékonyabb bármilyen klímával.
Ha mondjuk napon állt az autó és fel van melegedve, akkor érdemes rászellőztetni egy kicsit hogy a meleg kimenjen és ne a 40 fokkal kelljen kezdenie a klímának.
9/11 A kérdező kommentje:
Fél perc alatt? Akkor lehet, hogy az én klímámmal valami gond van, vagy nincs eléggé feltöltve.
2021. máj. 2. 12:39
10/11 anonim válasza:
#9 nem hiszem egyébként, tényleg nagyon durva klíma van benne, engem is meglepett amikor először ültem az autóban és bekapcsoltam :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!