A kurkuma fűszert milyen ételek fűszerezéséhez használják? Vagy te mit ízesítsezs vele?
Figyelt kérdés
Ma vettem elősször, nem szoktunk kurkumát használni.2010. szept. 9. 10:31
12/16 anonim válasza:
Én megmondom őszintén, hogy az ízéért nem vagyok oda, inkább színe miatt használom. De eddig minden szakács csak arra használja, akivel eddig beszéltem! Pl a húslevesnek is gyönyörű színt ad, csakúgy, mint a sáfrány! Az exem szakács volt.
13/16 anonim válasza:
Végig olvastam, mert engem is érdekelt. Most színtelen, szagtalan, vagy vigyázzak mert keserű és rossz ize van? Mi az igazság?
14/16 anonim válasza:
Az összes indiai kaját. Narancssárgás színt ad az ételnek, de nem hiszem, hogy ez a lényege, hanem az, hogy fűszerez. De ha sokat raksz bele, tényleg keserű lesz tőle a kaja. Egy 2-3 személyes indiai kajához is csak kb fél lapos teáskanál kell, az itthoni kajákba csak késhegynyit szoktak. (És vigyázz, mert összefogja a kezed.)
15/16 anonim válasza:
kis mennyiségben íztelen, szagtalan, nagy mennyiségben keserű :)))
én rizst, ragut, indiai ételeket szoktam vele színezni, húslevesről még nem hallottam - de megfogadom :)
16/16 anonim válasza:
kis mennyiségben is keserű az íze, most kóstoltam meg magában :D a színe kicsit narancssárgás
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!