Nosztalgia krémest szeretnék sütni. Milyen tejszínt használjak?
A hulala is jó? Ezt a receptet találtam: [link]
Ha van más, kipróbált receptetek szívesen veszem...
A Hulala is jó.
De az eredeti krémes alapja és felső lapja hajtogatott vajas tészta (mint a receptben is) a tölteléke pedig csak vaníliakrém tejszín nélkül. Tetejére pedig porcukor.
Tojássárgáját cukorral kell kikeverni,lisztet tenni hozzá,felönteni tejjel és gőz fölött sűrűre főzni.
4 tojássárgája,20 dk cukor,vanília,4 dk liszt,2 dl tej.
Tejszín régen a francia krémeshez kellett.
A tészta 3 lapból állt. Az alsó lapon vaníliakrém,rá egy lap,azon a tejszín. A legfölső lapon pedig kakaósfondant.
ööö.. a "nosztalgia" pont arra utal, hogy jó kis hagyományos, valódi régimódi elkészítési mód és íz, nem?
Akkor hogy jön ide a hulala? Vagy bármi műtrutyi és modern úri huncutság?
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!