Hogyan tudok igazán jó tápióka pudingot készíteni?
Már több receptet is kipróbáltam, de sosem sikerült jól, legtöbb esetben szétfőnek a gyöngyök nagyon, pedig lassú tűzön készítem.
Én olyan állagot szeretnék elérni, hogy a gyöngyök áttetszővé váljanak és azért egyben maradjanak.
Milyen arányban kell a tejet adnom hozzá? Biztos be kell áztatni főzés előtt? Lehet hogy azért fő szét mert én 10 percet áztatom mielőtt tűzre teszem. Egyébként így írja a legtöbb recept.
Nekem sem sikerült még jól, de szerintem is kell az áztatás. Amikor nem áztattam, sokkal tovább kellett főznöm, hogy megpuhuljon. Igaz, az sem mindegy, hogy a gyöngyök kicsik vagy nagyok. Szerintem a nagyokat mindenképp főzni kell.
Azt is próbáltam, hogy az első főzővizet, ami nagyon keményítős lett, leöntöttem a gyöngyökről, és utána adtam hozzá tejet, és főztem tovább (mivel még mindig kemények voltak a szemek).
Ha nem gond az angol, mindenképp angol oldalakon keress jó receptet, mert nálunk még kevésbé elterjedt. (bár használhatod a google fordítást is)
Úgy vélem, hogy a titok nyitja az a főzés utáni 15 perc pihentetés. Hűlés közben lesz a legjobb állaga.
Az arányok?
A legtöbb recept esetén fél csésze kis méretű tápiókához 3 csésze folyadék jár (zsíros tej, kókusztej, stb.) valamint 2 tojás.
A főzési idő a tápióka fajtájától függ, amelyikre rá van írva, csak azt kell áztatni. Így 5 perctől 45 percig is terjedhet a lassú, fedő nélküli főzés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!