Nagyon szeretem a tápióka gyöngyből készült pudingot, sajnos még sosem sikerült finoman elkészítenem, van egy bevallt recepted?
Vettem a dm ben tápióka gyöngyöket, hogy itthon elekszitem, de borzalmas lesz az íze. Kb. A receptekben az van hogy cukor ízlés szerint.
Állagra sem sikerül sosem kremesre készíteni.
Te szoktál? Mi a titok?
Nekem ez vált be:
Hozzávalók 4 adaghoz:
1 csésze tápiókagyöngy
6 deciliter növényi tej (rizs vagy mandula)
3 evőkanál méz vagy édesítő
ízlés szerint gyümölcs
ízlés szerint fahéj vagy kakaó
Elkészítés:
A tápiókagyöngyöt tegyük egy lábasba, és öntsük rá a növényi tej felét. Hagyjuk állni 10 percet, amíg megszívja magát.
A maradék tejet is adjuk hozzá, és lassú tűzön, kevergetve főzzük. Ahogy készül, látni lehet, ahogy kocsonyásodnak és kezdenek áttetszőek lenni a gyöngyök.
Vegyük le a tűzről, és keverjünk hozzá mézet vagy édesítőt. (Ha mézzel készítjük, akkor előtte kicsit hagyjuk kihűlni, hogy a méz a forró ételben ne veszítse el a tápanyagait.)
Tegyük kis pohárkákba, és hagyjuk kihűlni. A tetejére tegyünk gyümölcsöket, szórjuk meg fahéjjal vagy kakaóval ízlés szerint. Langyosan és hidegen is nagyon finom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!