Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Diót hogyan lehet meghámozni...

Diót hogyan lehet meghámozni a belső vékony héjától?

Figyelt kérdés

Fel van törve, nem a külsejét nem tudom leszedni, hanem a belső vákony réteget szeretném.

Áztattam 8 órát vízben, utáma szárítottam 160 fokos sütőben fél órát, de nem ereszti. A dió teljesen hibátlan, saját.



2021. dec. 25. 11:09
 1/6 anonim ***** válasza:
52%

Miért kell meghámozni? Milyen recepthez kell?


Különben két konyharuha közt finoman dörzsölgetve lejön róla. Persze nem maradéktalanul.

2021. dec. 25. 11:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
72%

Pár másodpercre dobd lobogó forró vízbe.

De még így is nehéz, a nagyon barázdált felszínbe eléggé beleragad a bőr.

2021. dec. 25. 11:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
34%
Soha nem szedtem le.... egyetlen recepthez sem írják..
2021. dec. 25. 11:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:
Megvan, alacsonyabb hőfokon kell lassan szárítani, olyan 75°C körül. Szépen engedi le. Nem volt jó módszer ehhez a dióhoz a hirtelen magas hőfok.
2021. dec. 25. 12:40
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
A lobogó vízben 10-15mp, majd utána szűrőkanállal jeges vízbe a megszokott módszer. Mindezt apránként adagolva, mert a lehűtés után egyből hámozni is kell.
2021. dec. 25. 14:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi. Legközelebb így fogom kipróbálni.
2021. dec. 25. 17:25

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!