Diót hogyan lehet meghámozni a belső vékony héjától?
Figyelt kérdés
Fel van törve, nem a külsejét nem tudom leszedni, hanem a belső vákony réteget szeretném.
Áztattam 8 órát vízben, utáma szárítottam 160 fokos sütőben fél órát, de nem ereszti. A dió teljesen hibátlan, saját.
2021. dec. 25. 11:09
1/6 anonim válasza:
Miért kell meghámozni? Milyen recepthez kell?
Különben két konyharuha közt finoman dörzsölgetve lejön róla. Persze nem maradéktalanul.
2/6 anonim válasza:
Pár másodpercre dobd lobogó forró vízbe.
De még így is nehéz, a nagyon barázdált felszínbe eléggé beleragad a bőr.
3/6 anonim válasza:
Soha nem szedtem le.... egyetlen recepthez sem írják..
4/6 A kérdező kommentje:
Megvan, alacsonyabb hőfokon kell lassan szárítani, olyan 75°C körül. Szépen engedi le. Nem volt jó módszer ehhez a dióhoz a hirtelen magas hőfok.
2021. dec. 25. 12:40
5/6 anonim válasza:
A lobogó vízben 10-15mp, majd utána szűrőkanállal jeges vízbe a megszokott módszer. Mindezt apránként adagolva, mert a lehűtés után egyből hámozni is kell.
6/6 A kérdező kommentje:
Köszi. Legközelebb így fogom kipróbálni.
2021. dec. 25. 17:25
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!