Szeretnék megtanulni főzni. A tudásom egyenlő a nullával.
Sajnos se édesanyám se nagymamám nincs már aki segíthetne. Több rokonom amúgysem volt ...
Eddig igazából nem voltam "rászorulva" de ideje a saját lábamra állni. Illetve a kapcsolatomban is szeretnék helytállni aminek az alapjai közé tartozik a főzés is.
Milyen oldalak vannak ahol végig is követhetném az étel elkészülését? Könnyebben tanulok ha látom közben tegyük fel videón.
Gondolom, eddig életedben már ettél/kóstoltál ezt-azt-amazt...
Ami ízlik, azzal kezdd.
SOk ilyen "alap" szakácskönyv van fenn a neten - lapozgasd, és keress benne szimpatikus recepteket. Ha értelmezve, alaposan elolvasod, és követed az utasításokat, nem lehet elrontani...
Aztán majd mikor már gyakorlatot szerzel, akkor lehet módosítgatni, vagy a saját teóriád szerint változtatni a recepteken.
A Horvát Ilona könyv tuti fenn van a neten.
Ha meg modernebb, trendibb dolgokat akarsz főzni, akkor pl. Street Kitchen...
2021. dec. 14. 13:46
2/10 anonim válasza:
Amúgy egyéb blogokat is böngészgethetsz, de ha eddig ilyesmiket nem olvastál, nem könnyű eldönteni, hogy melyik a hiteles, és jó.
Úgy keress rá, hogy recept fázisfotókkal.
A youtube-os receptekről nincs sajnos infóm, nem szoktam nézni ilyesmiket...
2021. dec. 14. 13:47
3/10 anonim válasza:
A street kitchent ajánlom, van külön 'instant' rovat a kezdőknek
A másim Szoky konyhája youtubeon és instagramon is
Ha meg sütik akkor Bebepiskóta vagy Anzsykonyhaja (szinten ig es yt)
Egyebkent pedig a legtobbet a gyakorlas szamit
2021. dec. 14. 14:09
4/10 anonim válasza:
Kérdező, miket szeretsz? Mit szoktál enni? Vagy ki főzött rád eddig?
2021. dec. 14. 14:14
5/10 anonim válasza:
Pörkölt, paprikáskrumpli, rakottkrumpli, egyben sült húsok, levesek.
2021. dec. 14. 14:22
6/10 anonim válasza:
Feltételezem, hogy nő vagy, akkor a rántott hús + burgonya kombóval nem lőhetsz bakot, azt minden pasi szereti.
2021. dec. 14. 14:23
7/10 anonim válasza:
Egy jó kis olaszos spagetti - szerintem extrakönnyű...
Nekem, mint pasinak ki kellett harcolnom, hogy helyet kapjak a konyhában. Engem kikapcsol a főzés. A párom meg faluhelyen nőtt fel, ott "beleverték" , hogy a nőnek kell főzni a család részére. Én meg már úgy ugrottam bele a kapcsolatba, hogy nagyjából tudtam főzni , aztán a páromnak csináltam mákos rétest, na azzal levettem a lábáról, ő még sosem csinált nyújtott rétest. :)
2021. dec. 14. 14:28
9/10 anonim válasza:
#8 Köszönjük Emese!
2021. dec. 14. 14:35
10/10 anonim válasza:
Szerintem tészta ételekkel kezdj azt nem nehéz elrontani. Én szoktam olyat hogy csíkokra vágok bacont lesütöm, azt kiszedem. Annak a zsírján pirítok hagymát, gombát. Teszek bele carbonara port amit tejjel kell felönteni. Ha besűrősödött mehez vissza bele a bacon. Akár reszelt sajt is mehet bele és ezt a kifőzött tésztával összekeverem. Vagy én pl a spagettit is vagdalt hússal szoktam mert nem szeretem a darált húst. 2 vadgalt húst összetörök, lesütöm pici olajon. Arra mehet a spagetti alappor és azt csak meg kell várni míg összeforr. Kifőzöm a tésztát. Ketchup reszelt sajt és kész is. Félig te csinálod de félig kész van. Nekem ezek voltak az alap induló receptjeim de azóta is csinálom őket :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!