Miket fogtok sütni, főzni karácsonykor?
Fokhagymás kacsacomb tepsis burgonyával.
Töltött káposzta.
Sajttorta gyümölcsöntettel.
Gesztenyés kifli.
Csak a szokásos.
Húsleves
Rántott hús, sült krumplival és rizsával, valamint rántott hal, köretnek majonéz, egy kis hagymasalátával
Töltött káposzta
Sütik pedig : mákos/diós bejgli, zserbó, kókuszkocka, kókuszgolyó, linzer
Én még nem tudom milyen fő hús legyen, de kuglóf, díszített mézeskalács, hókifli és sajtos perec tuti lesz! Már megvettem mindent, hogy ne kelljen cipeketni! Halászlevet rendeltem, mert 2 főre nem olyan az otthoni, mint fatüzelésen bográcsban a sokféle aprólékból főve.
Szerintem egyben megsütök egy szép darab sertést édesburgonyával vagy valami burgonyás körettel, szilveszterre frankfurti leves lesz. Magunkat ismerve 5-6 napig, mert jaj milyen szép káposzta van, hozzuk a nagyobbat.. :D Levesnek valami gombás, rozmaringos, sajtos krémlevesre gondoltam és persze húsleves. Rizst nem eszek az tuti! A klasszikusokat nem igazán szeretem nagy tételben, így majd vendégségben max. egy tányért eszek.
Még a lazac jutott eszembe. Becsomagolom leveles tésztába fűszervajjal, spenóttal. Ez salátával könnyű, de laktató kaja lesz. Ja és még cuki kis kakaós csigákat is fogok sütni! Habos sütit nem, mert nem lehet elrakni. A mézeskalács is 1,5 hónap alatt fogy el, de kell, mert jó elővenni és visszagondolni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!