Hogy lehet, hogy amit otthon főzök, szinte soha nem olyan finom, mint az éttermi?
A felsoroltaknak bármilyen kombinációja lehetséges.
A főzőtudásodon kívül fontos tényező, hogy milyen étteremről van szó, egy gyorsétteremben lehet, hogy ízfokozókkal van tele az étel, színvonalasabb helyeken már nem jellemző, és hogy milyen ételekkel próbálkozol, mivel vannak, amiket nagyon nehéz házilag leutánozni.
Szerintem alapanyag és tudás/gyakorlat kérdése az átlagos ételek elkészítése.
Illetve a fűszerezés..azt sok ember nem egyformán érzi/értékeli.
Én úgy tanultam meg főzni,hogy amit nem otthon ettem,de ízlett, elkértem a receptet (nyilván nem egy étteremben)
Természetesen nem főzök Michelin csillagos séf szinten,de többségében elfogadható.
A jó éttermek sokkal felkészültebbek alapanyagokból,mint egy otthoni konyha és akár évekig szinte naponta készítenek egy ajánlatot, ezáltal óriási rutint szereznek egy egy fogásból.
Nem beszélve arról,hogy a gépesítés is ipari minőségű,pl egy egyszerű példát mondjak, kevés háztartásnak van pizza kemencéje.
De pl a villany és gázsütő közt is van az előállítás minőségében különbség.
Nagyjából szerintem ennyi az oka.
Csatlakozom a 3-hoz!
Egy étteremben külön fazékban fő a hús alaplé, amibe beledobálják az összes (egyéb ételek készítésekor levágott) maradékot, nyesedéket, cupákot, csontot, stb. Ezt otthon szinte lehetetlen elkészíteni, mert egyszerűen nincs ennyi húsmaradék egyszerre. Esetleg lehet ezeket a nyesedékeket a mélyhűtőben gyűjtögetni, és mikor már van egy-másfél kilónyi, akkor főzni egy alaplevet.
Valószínűleg nem tudsz olyan jól főzni. Nekem nagyon sok minden van, amit úgy szeretek, ahogy otthon készítjük, készítem. És vannak éttermi kedvenceim is. De étteremben másfajta ételeket szeretek, olyat, amit otthon nem készítenék, mert túl különleges alapanyag kell hozzá, vagy túl sokfajta.
Viszont egyszerűbb ételek nekem otthon ezerszer finomabbak, étteremben azok sokszor olyan semmilyenek, mint a menzán, vagy valamelyik fűszert, hozzávalót nagyon túltolják.
7: ez nagyon nem igaz!
Van egy csomó kaja, amit kifejezetten nagy mennyiségben lehet jóízűre elkészítni.
8: Nem azt írtam, hogy nagy, hanem hogy túl nagy!
A húslevest nyilván nem úgy készítjük, hogy lesz belőle 2-3 adag, de az sem jó, ha egy kondérral készül 20-30 adag.
9: ellenvéleményem van!
Pont hogy otthon soha nem tudsz annyi húst-csontot beletenni egy marhahúslevesbe, mint amennyit egy étteremben használnak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!