A ház tűzhelyen sütője a sütemény alját megégeti a közepe meg nyers marad, mit lehet tenni?
Figyelt kérdés
2021. nov. 15. 20:42
1/10 anonim válasza:
Régen, a fatüzelésű sparhertek és vacakabb gázsütők esetében egy téglát tettek a sütőbe, amitől egyenletesebbé vált a sütő belsejében a hőmérséklet. Nem vicc!
2/10 anonim válasza:
"A ház tűzhelyen sütője" megjelölés helyett inkább a tüzhely jellemzöit irhatnád! (Pl. milyen energiát használ? milyen szabályozási lehetöségek vannak rajta? ......)
3/10 anonim válasza:
Alacsonyabb fokozaton tovább sütni, a süteményt. Érdemes egy konyhai hőmérőt is beszerezni, amíg nem taoasztalatod ki teljesen a sütődet, mert aki gyakran süt az már ki észrevette, hogy a legtöbb kereskedelmi forgalomban kapható sütő ( új korában es tökéletes állapotban) sem mutatja pontosan a valós hőfokot, így hiába állítjuk be a receptben szereplő 150 fokot a készüléken, ha a Sütő belseje valójában 160-165 fokos. Persze ez mind csak akkor igaz, ha a sütési hiba okozza a jelenséget és nem a készülék meghibásodása, akkor természetesen szerelőt kell hívni.
5/10 anonim válasza:
2# jól írja!
Süssed alacsonyabb hőfokon, tedd feljebb a tepsit, rakj alulra egy cserepet vagy kettőt ( palátne!).
6/10 anonim válasza:
Ahogyan az 5/5-ös kedves válaszoló írta, csak vezess egy füzetet, hogy mihez, mekkora hőmérséklet kell!
7/10 anonim válasza:
Régi gázsütőknél ez tipikus sajnos. Az újak, pláne légkeverésesek már egyenletesen sütnek. Két cserép az aljára, ahogy azt csinálták régen, sőt efölé sokan még betették a hozzáadott grillrácsot is úgy, hogy azt betekerték alufóliával.
8/10 anonim válasza:
Egyik hozzá adott nagy tepsit is berakhatod alulra, de önmagában biztosan kevés.
9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos válaszokat! Gáz sütőt akartam írni, a ház helyett. Zanusszi márka.
2021. nov. 16. 13:33
10/10 anonim válasza:
Ahogy már írták, nagyon hasznos szerezni két tetőcserepet, és betenni az aljára. Ha még úgy is éget, akkor alufóliába becsomagolni ezeket...
És a hőfokot jól ki kell tapasztalni. Sajnos a gázsütőknél nehezebb beállítani a receptekben előírt hőfokot - ki kell kísérletezni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!