Vas palacsinta sütőt használtatok már? tényleg finomabb a palacsinta?
Palcsintasütéshez csak azt használok.
Nincs benne semmi ördöngösség. Az első előtt jól fel kell forrósítani benne az olajat, aztán megy villámgyorsan a dolog. :)
Nem túl nehéz a súlya? utána hogyan tisztítjátok?
azt olvastam, hogy finomabb a palacsinta is, tojás, hús stb a vas serpenyőben
- Nem, egyáltalán nem nehéz, egy vékony vaslemezből van, könnyű vele feldobva megfordítani a palacsintát.
- Úgyanúgy mint bármi mást, melegvíz+mosogatószer, súrolni sem kell, nem ég rá soha.
A teflonban szárazabb, a vasban zsírosabb.
A teflon edényt - a palacsintasütőt is - pont azért találták ki, hogy kevesebb zsiradék legyen elég. A vasnál alaposan zsiradékozni kell, hogy ne tagadjon oda, a teflonnál meg nem és ez az ízét is befolyásolja.
Bevallom, nekem teflon van, de nem szeretjük a papírszáraz palacsintát, ezért úgy készítem, mintha vas lenne, nekünk így a jó.
#6
Remélem csak nem olvastad el az utolsó mondatom.
(5-ös vagyok)
#8
???????????
Bocs, de mit zagyválsz itt?
Ki a fene állította, hogy az EDÉNYTŐL száraz?
A teflon EDÉNY arra alkalmas, hogy zsiradék nélkül főzzenek benne.
Ezért írtam, hogy bár nekem az van, de zsiradékkal csinálom, mert nekem anélkül száraz.
Erre idefirkálod, hogy teflonban is lehet zsírral sütni!
Fantasztikus! Feltaláltad a spanyolviaszt!
Na pá, nekem ettől azért drágább az időm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!