Hogy készítitek a szaftos rakott krumplit?
Én csak a tetejére teszek tejfölt és sajtot, de alatta kiszárad szinte minden és nagyon nyogve nyelos.
Leirnatok, hogy ti hogyan készítitek?
Én valami zsiradékkal, (leginkább vajjal) kikenem a tepsit, arra teszem ebben a sorrendben a belevalókat:
Krumpli, rá a jófajta kolbászkarikák (a zsírja ízesíti a krumplit) rá a főtt tojás és arra tejföl pacnik... és így tovább, míg el nem fogy, krumplival zárom.
Menetközben a krumplit és a tojást picit sózom.
A tetejére időmtől-pénzemtől függően teszek
- vagy tejföllel kevert nyers tojást
- vagy sajttal kevert besamelt,
- vagy csak simán reszelt sajtot,
Ez változó, viszont amit mindig teszek rá, az egy kis doboz (2,5-3dl?)jó minőségű főzőtejszínt.
Csodásak a rakott krumplijaim!😋
Keverednek a receptek :) Tejszin a francia rakottkrumpliba kell, de abban alapbol nyers a krumpli, nincs benne kolbasz es leginkabb koretnek hasznaljak. Hagyomanyos rakott krumpliban tejfol van ... jo minosegu es jo sok (sorok kozott is) ... de a sorok kozott meg is lehet locsolni egy keves olvasztott zsirral. Tetejen pedig nincs reszelt sajt, nem pizza!
Altalaban azert nem sikerulnek az etelek ugy mint ahogy emlekszunk rajuk, mert keverednek a receptek es mindenki hozzaadja a sajat elkepzeleseit is :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!