Ha romlott a hús, az mennyire büdös?
Úgy értem hogy van egy kis kellemetlen szaga vagy zárt ablaknál elviselhetetlen?
Vegetáriánus vagyok tini korom óta, sosem főztem húst. Most a páromnak akartam készíteni bolognait. Darált marha-sertés keveréket vettem. Tegnap vettem mai lejáratú. Végig hűtőben volt. Tegnap pirosas színe volt, ma barnás szürkés (a bolti húspultban is volt, aminek ilyen volt a színe.) A szaga kellemetlen volt, de nem kimondottan gyonorforgató. Olyan édeskésen büdös. Nem tudom, hogy a hús alapból ilyen szagú vagy romlott lehetett?
Bocsánat a hosszú leírásért, de nem tudom mi lehet fontos információ, mert semmit nem értek a húsokhoz.
Azért érzed kellemetlennek a szagát, mert vega vagy. Ha ebben a percben vágták volna le a disznót, akkor is ezt éreznéd.
Ha romlott lenne, nem is kellene kérdezned, teljesen egyértelműen rohadó bűze lenne.
A darált hús oxidálódik és veszít a színéből, de ettől még nem romlott.
De nagyon kedves vagy, hogy vegaként a húsfőzést bevállalod!🙂
Én húsevő vagyok. Tudnod kell, hogy a nem frissen darált "tálcás" darálthúsnak kibontás után mindig van egy fura szaga, ami pároláskor, sütéskor elillan. Ha mai dátummal jár le, simán megfőzheted. A sertés-marha keveréknek egyébként is van egy édeskés íze. Egyszer vettem szintén tálcásat, nem ízlett senkinek a családban.
Amúgy hol tesznek ki húspultba előre daráltat? Mert még sehol nem láttam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!