Ha a hűtőből veszem ki a tojást hogy megfőzzem, akkor ugye ne hirtelen dobjam bele a melegedő vízbe?
Figyelt kérdés
Hanem pl hideg vízzel öntsem fel az edényt, és abba bele a tojás.
Úgy rá a lángra, hogy lassan melegedjen, ne hirtelen.
Szétrepedne, nem?
2021. szept. 8. 23:39
1/8 anonim válasza:
Igen, így célszerű.
És esélyes, hogy megreped, ha a meleg vízbe tennéd.
2/8 anonim válasza:
Hideg vízbe tedd és úgy gyújts alá, így a tojás együtt melegszik a vízzel és nem fog szétrepedni. Egyesek szerint, ha sót és/vagy ecetet is teszel a vízbe az szintén segít megelőzni, hogy a tojás szétrepedjen. Ha kész, akkor tedd egyből hideg vízbe, hogy később normálisan le tudd szedni a héját.
3/8 anonim válasza:
5-ből legfeljebb egy szokott megrepedni nekem, de az se jelenti azt, hogy ehetetlen.
4/8 anonim válasza:
#3 Nem ehetetlen, de nem gusztusos.
5/8 anonim válasza:
Ha dobod, akkor a hideg vízben is megreped. Ahhoz, hogy kifőjön a fehérje, elég rajta egy szemmel nem is látható hajszálrepedés.
6/8 A kérdező kommentje:
Triviálisnak gondoltam, de NEM dobom.
A dobom ige eufemizmus volt arra, hogy lassan beleeresztem amíg le nem érkezik az aljára.
Csak gondoltam mindenkinek leesik egyből, magyarázat nélkül is, hogy a behelyező mozdulatról nem akartam regényt írni és csupán a víz hőmérsékletére van kihegyezve a kérdés.
Túlbecsülöm az embereket.
2021. szept. 9. 12:04
7/8 anonim válasza:
Én eleve úgy tanultam, hogy a tojást hideg vízben kezdjük főzni.
8/8 anonim válasza:
Ha lágy tojás a cél, akkor fövő vízbe kell tenni és főzni 3 percet (vagy 5 percet, ki hogy szereti. ha keményre szeretnénk főzni akkor mindegy, hogy hideg vagy meleg vízbe tesszük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!